open-navfaktor-logo
search
Izgubio titule
Ruiz pobijedio Joshuu, bokserski svijet u šoku
Meksikanac je postao novi teškaški prvak po svim verzijama
02.06.2019. u 08:29
get url
text

Bokserski svijet je u potpunom šoku nakon što je Meksikanac Andy Ruiz senzacionalno u Madison Square Gardenu pobijedio Anthonyja Joshuu i postao novi teškaški prvak po svim verzijama.

Totalni autsajder Ruiz, na čiju pobjedu su kladionice postavile koeficijent 16, čak četiri puta je srušio branitelja naslova da bi sudija nakon četvrtog nokdauna u sedmoj rundi prekinuo meč.

 

Ruiz je postao prvi meksički svjetski prvak, a njegova pobjeda jedna je od najvećih senzacija u historiji teške kategorije. Bivši svjetski prvaci i bokserski stručnjaci čudili su se na društvenim mrežama ishodu borbe, a bio je to prvi Joshuin poraz u karijeri.

-Ne mogu doći k sebi. Nikad nisam svjedočio nečem sličnom. Iznenadilo me što je Joshua prije nego što je sudac prekinuo borbu izgledao kao da mu se više ne da. Vjerovatno je bio zbunjen, ali je činjenica da nije više želio ući u borbu. Ruiz je fantastičan bokser koji se nije predao ni nakon što je bio u nokdaunu. Joshua više nije nepobjediv, sad je obični smrtnik - rekao je bivši svjetski prvak David Haye.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.