open-navfaktor-logo
search
Emitiranje programa
RTV TK kontinuirano ulaže u opremu, danas puštena u rad HD režija
Uprkos ekonomskim prilikama koje zbog pandemije nikome ne pogoduju, RTV Tuzlanskog kantona nastoji ulagati u poboljšanje tehničkog kvaliteta programa i uslova rada.
09.04.2021. u 18:38
get url
text

Tako je danas, povodom svečanog puštanja u rad HD režije čime je omogućeno emitovanje programa u visokoj rezoluciji, održana prigodna svečanost. Ovom važnom danu za RTV TK prisustvovali su predsjednik Skupštine i premijer TK Kadrija Hodžić, te predstavnici Ministarstva za kulturu, sport i mlade. Vrijednost opreme je oko 150.000 maraka.

Sadržaj kojeg gledatelji mogu pratiti na svojim malim ekranima, svakako je među presudnim faktorima za sticanje povjerenja i izgradnju ozbiljnog medija kojem se vjeruje. Tehnički kvalitet sadržaja koji se emituje u eteru među ključnim je faktorima. Iz tog razloga RTV TK nastoji kontinuirano ulagati u opremu.

Nabavljena je visokosofisticirana HD oprema koja je danas svečano puštena u rad. Ovom važnom danu za našu medijsku kuću prisustvovali su predsjednik Skupštine i premijer TK, te predstavnici Ministarstva za kulturu, sport i mlade, čime je još jednom potvrđena podrška koju RTVTK ima od ovih institucija. Kako su ovom prilikom istakli uspjeh je veći samim tim što je postignut u vremenu pandemije.

- Ono što se postiže ovim projektom, jeste to da se uklapamo u neke svjetske trendove, da koliko je to moguće idemo u korak sa svjetskom tehnologijom, da i mi na području TK kao i građani u razvijenim zemljama svijeta imamo pristup tim tehnologijama. Ponavljam da je uspjeh samim tim veći s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, i još jednom čestitke za ovaj uspjeh – kazao je Slađan Ilić, predsjednik Skupštine TK.

- Dozvolite mi da u ime Vlade TK čestitam na ovom vrijednom projektu. Projektu koji na značajan način uklap RTVTK u svjetske medijske trendove. To nam je sad u ovom momentu jako bitno, ne samo zato što se povećava kvalitet slike, rezolucija itd, nego zato što otvaramo prostor za poboljšavanje pograma uopće – kazao je Kadrija Hodžić, premijer TK.

Iz kantonalnog Ministarstva za kulturu sport i mlade kažu da će nastaviti podršku radu RTVTK, dodajući da je ovaj uspjeh još jedna potvrda da je naša medijska kuća u vremenu pandemije dokazala i potvrdila svoju ulogu.

- Kroz to da ste podržali provedbu higijensko-epidemioloških mjera, pružili pravovremene informacije podržali obrazovni proces. S druge strane zaista je veliki značaj ima ovaj prelazak na HD signal iz razloga što će unaprijediti vaše poslovanje i na još bolji način služiti interesima građana TK – navela je Selma Čerkezović, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK.

Direktor RTV TK Kasim Softić istakao je da su brojni benefiti prelaska na ovaj način rada i emitiranja. Osim što će doprinijeti boljoj kvaliteti proizvedenog i emitiranog programa, nova oprema omogućit će bolje uslove rada uposlenicima RTVTK.  

- Po onom sistemu kriza je šansa mi smo se tako ponašali i umjesto čekanja da vidimo šta će biti, kuda će nas odvesti, mi smo se digli i uhvatili u koštac i sa nadolazećim problemima zdravstvene prirode, ali i za svoje mjesto na medijskom tržištu u BiH. Uslov svih uslova jesu adekvatni uslovi za rad prije svega tehnička opremljenost, u vrijeme kada je cijeli svijet bio na određeni način na koljenima mi smo smogli snage ušli u investiciju vrijednu 150.000 KM - Kasim Softić, direktor RTV TK.

Osim vlastitih sredstava koja smo izdvojili, za nabavku ove vrijedne opreme zahvalnost na podršci dugujemo i prijateljima naše medijske kuće, prije svega Vladi i Skupštini TK, zatim, Federalnom ministarstvu za povratak, odnosno, ministru Edinu Ramiću.

Posebnu zahvalnost dugujemo našim poslovnim partnerima, građanima TK, odnosno gledateljima i slušateljima našeg programa, zbog čega ćemo se i dalje truditi da budemo najbolji i ostanemo najbliži vama.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.