open-navfaktor-logo
search
Po uzoru na fudbal
RSBiH u pregovorima oko sponzorstva za lige, klubovi žele dio novca
Rukometni savez Bosne i Hercegovine već neko vrijeme nastoji dogovoriti saradnju sa kompanijom BH Telecom.
18.01.2021. u 16:04
get url
text

Sponzorstvo bi bilo na sličnom osnovu kakvo je svojevremeno bila između ovog telekomunikacijskog operatera i FSBiH, kada je naš najjači fudbalski rang nosio ime ove kompanije. Sličnu saradnju žele realizovati u RSBiH.

- Bili smo na sastanku s predstavnicima BH Telecoma, predsjednik Mensur Sinanović i ja. Dosta korektno je sve prošlo, dogovorili smo neke detalje, ali i to da ćemo uskoro napraviti novi sastanak kako bi sve dodatno analizirali, uz još neke prijedloge i sugestije - kazao je za Faktor potpredsjednik RSBiH Marinko Umičević.

U prvoj godini ugovora RSBiH bi inkasirao 250.000 KM, a klubovi bi bili dužni brendirati dvorane, dresove i ispoštovati još neke detalje vezane za sponzorstvo. Problem je u tome što novca za timove neće biti.

- Mi smo klubove spremni osloboditi kotizacija (muški - 4.000 KM, žene - 2.000 KM), ali novca za plaćanje službenih lica nema jer će se ove sezone odigrati oko 700 utakmica - pojasnio je Umičević.

Osim što klubovi žele dio finansijskog kolača, dodatna prepreka mogao bi biti i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine banjalučki Borac, koji u svom naziv nosi ime drugog telekom operatera.

Uz organizaciju domaćih takmičenja, RSBiH uskoro očekuje odgođeni meč kvalifikacija za EP sa Austrijom (8. mart), što iziskuje značajna finansijska sredstva.

- Zamolili smo ih za 50.000 KM, no zbog opsežne procedure koja traje i po dva mjeseca obećano nam je 20.000 KM, što je tek dio neophodnih sredstava za domaću utakmicu sa Austrijom - kazao je Umičević, te dodao:

- Možda smo u kompletne pregovore oko sponzorstva krenuli malo kasno, jer je prvi dio sezone već odigran, ali bitno je da volja za dogovor postoji s obje strane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.