open-navfaktor-logo
search
Saopćenje za javnost
RSBiH: Protiv pojedinaca će biti podnesene krivične prijave zbog lažnog predstavljanja
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.
13.01.2022. u 16:19
get url
text

Zmajevi EURO otvaraju večeras u 20.30 sati utakmicom protiv Švedske.

I dok se izabranici selektora Ivice Obrvana spreman za duel sa Skandinavcima, u RSBiH se bore sa drugim prbolemima, a u saopćenju za javnost najavili su da će protiv pojedinaca biti podnesene krivične prijave zbog lažnog predstavljanja. 

- Utakmicom protiv Švedske večeras za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine počinje Evropsko prvenstvo. Našim rukometašima i stručnom štabu želimo mnogo sreće u večerašnjoj, te u naredne dvije utakmice.

Uoči večerašnjeg duela, dužni smo da obavijestimo javnost da se uvijek u toku okupljanja reprezentacije pojedinci pokušavaju predstaviti na društvenim mrežama kao zvanične stranice. Kao što ste dosad primijetili, posebno na ovom okupljanju, jedini zvanični profili na društvenim mrežama su oni na kojima možete pronaći zvanične izjave čelnika RSBiH, stručnih štabova svih reprezentacija i igračica i igrača BiH.

Zbog toga molimo medije, naše sugrađane, sve ljubitelje i navijače rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine da kao jedine relevantne stranice na društvenim mrežama uzimaju one na kojima su zvanične izjave i zvanični dokumenti Rukometnog saveza BiH, a to su:

FACEBOOK: www.facebook.com/ruksavezbih 
INSTAGRAM: www.instagram.com/rukometnisavezbih 
TWITEER: twitter.com/savezbih 

Za sve ostale stranice, koje se predstavljaju kao zvanične, ne odgovaramo. Protiv pojedinaca, koji vode lažne stranice rukometne reprezentacije BiH i Rukometnog saveza BiH bit će podnesene krivične prijave u KS i TK, zbog lažnog predstavljanja.

Rukometni savez BiH podnio je i zahtjeve za verifikacije stranica na društvenim mrežama, te vjerujemo da ćemo iste uskoro dobiti, a pojedincima, koji se lažno predstavljaju, neka je na čast što obmanjuju javnost, ali će za isto odgovarati i pred nadležnim organima - saopćili su iz RSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.