open-navfaktor-logo
search
Napadač Juventusa
Ronaldo otkrio koga bi volio za protivnika u finalu Lige prvaka
Pobjednici smo grupe, stvari se poboljšavaju i za tim i za mene. Sada imam više samopouzdanja i nadam se da ću tako nastaviti, rekao je Ronaldo
12.12.2019. u 13:53
get url
text

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo izjavio je za italijanske medije da bi u finalu Lige prvaka volio igrati protiv bivšeg kluba Real Madrida, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ronaldo je ove sezone postigao 11 golova za Staru damu, a u srijedu uvečer je bio strijelac protiv Bayer Leverkusena. U trenucima kada je Juventus rješavao pitanje pobjednika u ogledu šestog kola grupe D Lige prvaka u napadu su uz Ronalda igrali Argentinac Paolo Dybala i Gonzalo Higuain. Upravo je Dybala, koji je ušao s klupe, asistirao i Ronaldu i Higuainu za trijumf rezultatom 2:0.

- Kada igram s Dybalom i Higuainom, odlično se razumijemo. Volim igrati s njima dvojicom. Izuzetno se zabavljamo na terenu, ali trener donosi odluke i moramo ih poštovati - rekao je Ronaldo i dodao:

- Osjećam se dobro, fizički problemi koje sam imao su prošlost. Četiri sedmice sam imao bolove, ali sada je gotovo. Timu ide dobro. Igrali smo vrhunski u drugom poluvremenu protiv Bayera. Pobjednici smo grupe, stvari se poboljšavaju i za tim i za mene. Sada imam više samopouzdanja i nadam se da ću tako nastaviti.

Juventus je osvojio grupu sa 16 od mogućih 18 bodova, ali to mu u žrijebu parova osmine finala neće puno značiti jer za rivale može dobiti timove poput Real Madrida, prošlogodišnjeg finaliste Tottenhama, Chelseaja, Borussije Dortmund ili Napolija.

Naravno, Ronaldo bi u prvoj rundi nokaut faze volio izbjeći "kraljevski klub".

- Real je izvanredna ekipa, ali radije bih da se sretnemo u kasnijoj fazi. Da ste mi rekli da bih s njima mogao igrati u finalu, odmah bi to prihvatio - istakao je Ronaldo.

U osminu finala Lige prvaka plasirali su se: Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern, Tottenham, Manchester City, Atalanta, Juventus, Atletico Madrid, Liverpool, Napoli, Barcelona, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Olympique Lyon, Valencia i Chelsea. Žrijeb parova osmine finala održat će se u ponedjeljak u Nyonu s početkom u 12 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.