open-navfaktor-logo
search
Napadač Juventusa
Ronaldo: Nikada na Messija nisam gledao kao na rivala
Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo, nakon sinoćnje briljantne pobjede njegovog Juventusa na gostovanju Barceloni u Ligi šampiona, insistirao je na tome da na Lionela Messija, prvu zvijezdu španskog kluba, nikada nije gledao kao na rivala, prenosi Anadolu Agency (AA).
09.12.2020. u 09:43
get url
text

Ronaldo je dva puta pogodio s bijele tačke, a Weston McKennie je upotpunio trijumf rezultatom 3:0, čime je Stara dama nadoknadila poraz u Torinu (0:2) i osvojila prvo mjesto u grupi G.

- Bila je to gotovo nemoguća misija. Ključno je bilo krenuti snažno jer smo u roku od 20 minuta već imali 2:0 pa smo od tog trenutka zaista vjerovali da to možemo. Ova pobjeda će nam podići samopouzdanje, bila nam je potrebna ovakva pobjeda protiv velikog tima - naglasio je Ronaldo za italijanske medije.

Duel na Camp Nou bio je prvi u kojem se Ronaldo suočio s Mesijem od kada je 2018. godine prešao u Juventus. Naime, prvi duel u Torinu nije igrao jer je imao COVID-19.

- Zajedno smo na dodjeli nagrada već 12-13 godina i nikad ga nisam doživljavao kao rivala, to su sve "uzburkali" mediji. Uvijek smo se savršeno slagali i ako pitate Lea, on će vam isto reći - kazao je Ronaldo.

Barcelona i Juventus su u nokaut fazu Lige šampiona prošli sa po 15 bodova, s tim što je italijanski klub prvi zbog boljeg međusobnog omjera. Dynamo Kijev, koji je osvojio četiri boda, zauzeo je treće mjesto i plasirao se u Ligu Evrope, dok je Ferencvaros s bodom završio evropski put.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.