open-navfaktor-logo
search
Brazilski as
Ronaldo: Navijam da Maroko bude prvak svijeta
Dvostruki osvajač Svjetskog prvenstva Ronaldo Luis Nazzario de Lima govorio je za Gazetta dello Sport o Mundijalu u Kataru, izboru novog selekora Brazila, Neymaru, Mbappeu, Messiju...
13.12.2022. u 13:11
get url
text

Ronaldo je kazao da mu ne bi problem bio vidjeti stranca na klupi Brazila i da su imena poput Carla Ancelottija, Pepa Guardiole, Josea Mourinha vrijedna pažnje.

Karioke su u Kataru zaustavljene u četvrtfinalu nakon poraza od Hrvatske na penale. Izazvalo je to velike potrese u zemlji u kojoj je fudbal poput religije. Čak je i Neymar najavio da možda više neće nositi nacionalni dres.

- Normalno da je depresivan, psihičko zdravlje sportista, pogotovo eksponiranih poput njega, trebaju pratiti dobri stručnjaci - smatra Ronaldo.

- Mislio sam da su Brazil i Francuska favoriti Mundijala. Brazil je otišao kući, a ostaje Francuska koja je potvrdila svoj potencijal, a očito se može nositi i s pritiskom.

Nekadašnji brazilski as govorio je i o francuskoj zvijezdi Kylianu Mbappeu.

- Podsjeća me na mene kad sam igrao, brz, snažan, tehničar. Svoje kvalitete zna koristiti na najbolji način - veli Brazilac.

Dotakao se i Argentine, odnosno Lionela Messija koji ima posljednju priliku da postane prvak svijeta.

- Svi to zaslužujemo, ali fudbal je timska igra i niko vam ne daje ništa zbog vaše lične prošlosti. Messi se sada mora nositi s godinama, šutira manje nego ranije, međutim, kraj šesnaesterca je uvijek ubojit.

- Bio bih licemjeran kada bi rekao da navijam za Messija i Argentinu. Rivalstvo između Brazila i Argentine je ogromno, ne bih bio sretan zbog njihovog uspjeha. Argentina ne igra sjajan fudbal, međutim, uvijek imaju želju za pobjedom, znaju biti agresivni, puno trče - naglašava Ronaldo.

Otkrio je da u završnici Svjetskog prvenstva navija za Maroko.

- Volio bih da osvoje Mundijal. Sve je fantastično, kako napadaju, kako se brane, kako su složni. Očaran sam i veseljem koje su pružili svom narodu i cijeloj Africi. To je radost koju samo fudbal može pružiti - zaključio je Brazilac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.