open-navfaktor-logo
search
Italija
Ronaldo i dalje pozitivan na COVID-19, ali izlazi iz izolacije za tri dana
Cristiano Ronaldo, fudbaler Juventusa i dalje je pozitivan na COVID-19, ali mediji u Italiji tvrde da samoizolaciju može napustiti za tri dana jer ima malo virusno opterećenje, prenosi Anadolu Agency (AA).
30.10.2020. u 11:59
get url
text

Portugalski napadač 13. oktobra je bio pozitivan na koronavirus i još nije imao negativan test. Ronaldo nikada nije imao simptome i posljednjih je 18 dana u izolaciji. No, prema navodima medija, protokol koji je odobrio Tehničko-naučni odbor Italije omogućava asimptomatskim osobama s malim virusnim opterećenjem da napuste samoizolaciju nakon 21 dana, jer je nemoguće da zaraze druge ljude.

Međutim, zvijezda Juventusa neće moći igrati utakmice sve dok ne dobije negativan test na koronavirus.

Navodno 35-godišnjak bi se u utorak mogao vratiti treninzima Juventusa, čak i ako mu protokol Evropske fudbalske federacije (UEFA) ne dozvoljava da trenira s ostatkom grupe uoči utakmica Lige prvaka, naravno ukoliko i dalje bude pozitivan.

Juventus u nedjelju dočekuje Speziju u Serie A, a u srijedu Ferencvaros u Ligi prvaka.

Da bi imao pravo nastupa Ronaldo mora biti negativan na koronavirus najmanje 48 sati prije utakmice u Serie A i 24 sata prije utakmice Lige prvaka. Sjajani Portugalac propustio posljednje tri utakmice Juventusa, među kojima domaći poraz 0:2 od Barcelone u Ligi šampiona.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.