open-navfaktor-logo
search
Legendarni Brazilac
Ronaldinho pokreće svjetsku ligu uličnog fudbala
Brazilski legendarni fudbaler Ronaldinho pokreće svjetsku ligu uličnog fudbala kako bi talentovanim mladim igračima pružio priliku da pokažu svoje vještine i slijedili isti put do zvijezda kao i bivši igrač Barcelone, prenosi Anadolija. 
29.04.2023. u 18:06
get url
text

- Svjetska ulična liga Ronaldinho počet će krajem 2023 - objavili su organizatori u subotu.

Na početku će uključivati probni proces na društvenim mrežama gdje će igrači uličnog fudbala svih uzrasta moći postaviti svoje najbolje vještine i trikove u pokušaju da se pridruže jednom od timova takmičenja.

Međusobne utakmice i takmičenja u vještinama održavaće se u velikim gradovima širom svijeta, a timovi će se takmičiti u ligi za titulu RGSL šampiona i postati dio onoga što će se zvati Ronaldinho Globe Street Team.

- Vjerujemo da je ovo prilika koja se pruža jednom u životu kako bismo podržali igrače budućnosti - rekao je Ronaldinho najavljujući projekat.

Zasad nisu objavljeni detalji o tačnoj lokaciji i vremenu događaja.

Kako bi pokrenuo ligu, Ronaldinho, dvostruki najbolji igrač svijeta, udružio je snage sa sportskim agentom i bivšim igračem Robertom de Assisom Moreirom i Sophie Watts, suosnivačicom Lige legendi Mikea Tysona.

- Ronaldinho i ja smo odrasli u siromašnoj zajednici u Brazilu. Iz prve ruke poznajemo moć uličnog fudbala u osnaživanju mladih i u potpunosti smo posvećeni otkrivanju i podršci igrača uličnog fudbala širom svijeta putem RGSL-a - rekao je Moreira. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.