open-navfaktor-logo
search
Potraga za napadačem
Roma zbog Edina Džeke doživjela "brodolom"
Izgleda da će generalni direktor Rome Tiago Pinto lakše postići dogovor sa fudbalerima koji tek trebaju stići na potpis ugovora sa Vučicom, portugalski golman Rui Patricio i švicarski veznjak Granit Xhaka, negoli će riješiti problematiku u napadačkom dijelu tima, piše Il Messaggero.
11.06.2021. u 09:07
get url
text

Razlog za to je Edin Džeko. Poznati italijanski list sa sjedištem u Rimu navodi kako je "imati Džeku jedna stvar, a nemati ga je nešto drugo".

Il Messaggero navodi kako su u igri dvije mogućnosti, a one nisu nikakav novitet. Prva je da Džeko ostaje, druga je da odlazi.

Treći najbolji strijelac u historiji kluba sa Olimpica već je iznio jasan zahtjev prema Romi. On se ogleda u tome da Dijamant želi otići, no u tom slučaju želi ekipu napustiti bez obeštećenja, s obzirom na to da ima još godinu ugovora.

Prva opcija kao potencijalna zamjena za Džeku, u slučaju njegovog odlaska, je Andrea Belotti, no prva ponuda Rome od 15 miliona eura uz još tri miliona bonusa doživjela je krah, koji Il Messaggero opisuje kao pravi "brodolom".

Novi trener Vučice Jose Mourinho najavio je i mogućnost da na mjesto za koje je Belotti bio prvi kandidat "uskoči" nego drugi. Jedan je svakako Daka, 22-godišnji Zambijac, koji je prošle sezone u 42 nastupa za Salzburg postigao 34 gola i upisao 12 asistencija.

U igri je navodno i Iranac Sardar Azmoun iz Zenita, no prije samo dva dana u italijanskim medijima pojavile su se informacije da Mourinho želi zadržati Džeku, pa sve treba uzeti s rezervom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.