open-navfaktor-logo
search
Preko 300 golova
Roma zakasnila sa čestitkom Edinu Džeki
Iako je Roma Dijamantu čestitala 300. pogodak u seniorskoj karijeri, prema dostupnim podacima Džeko je već stigao do brojke o 312 golova
16.10.2018. u 14:06
get url
text

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, bio je prvo ime naše selekcije u pobjedi od 2:0 nad Sjevernom Irskom. Napadač Rome postigao je oba gola za treći trijumf Zmajeva u Ligi nacija.

Vodeći pogodak naše reprezentacije, koji je Džeko postigao poslije imenjaka Višće, Roma je "proglasila" kao jubilarni 300. gol u seniorskoj karijeri.

Ipak, čini se da je Vučica poprilično zakasnila sa čestitkom. Naime, prema dostupnim podacima Dijamant je u seniorskoj krijeri postigao ukupno 312 pogodaka.

U Željezničaru, u kojem je počeo karijeru, Džeko je postigao pet golova. Jedan više zabio igrajući na posudbi u Ustiju nad Labem, dok je za Teplice pogađao 11 puta. Igrajući za Wolfsburg proslavio je 85 pogodaka, za Manchester City 72 i za Romu 78.

Ako se ukuonom broju klupskih golova doda i 55 pogodaka u dresu Zmajeva, jasno je da je Roma poprilično zakasnila sa čestitkom svom najboljem napadaču.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.