open-navfaktor-logo
search
Transferi
Roma sa Juventusom dogovorila dolazak Higuaina, Džeki otvoren put u Inter
Roma bi za jednogodišnju posudbu Staroj dami trebala platiti šest miliona eura, a Higuainov ugovor moći će otkupiti za 27 miliona 
19.07.2019. u 15:24
get url
text

Napad Rome u narednoj sezoni trebao bi predvoditi Gonzalo Higuain. Corriere dello Sport piše da su Vučica i Juventus postigli dogovor o posudbi argentinskog napadača.

Isti izvor tvrdi da će Roma za jednogodišnju posudbu Staroj dami platiti šest miliona eura, a Higuainov ugovor moći će otkupiti za 27 miliona eura, prenosi Football-Italia.

Dolazak Argentinca u Rim vjerovatno znači i odlazak Edina Džeke, koji je na meti Intera i čeka se da klubovi postignu dogovor o obeštećenju. Vučica za Dijamantove papire traži 20 miliona eura, a Nerazzurri nude između 10 i 12 miliona. Ukoliko Higuain zaduži Rominu devetku, rimski klub vjerovatno će pristati na Interove uvjete i posao bi mogao biti završen vrlo brzo.

Međutim, Corriere dello Sport navodi kako Higuain, uprkos dogvoru klubova, još nije pristao na selidbu u Rim. Isti izvor navodi da Argentinac ima svoje planove i da želi produžiti saradnju sa Juventusom do 2023. godine, uz smanjenje plaće na 4,5 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.