open-navfaktor-logo
search
Serie A
Roma nadigrala Veronu, nasmijani Džeko meč pratio s tribina
Fudbaleri Rome upisali su 12. ovosezonsku pobjedu nakon što su s 3:1 savladali Veronu, a u sastavu rimskog tima nije bilo Edina Džeke koji je u svađi sa trenerom Vučice Paulom Fonsecom.
31.01.2021. u 22:37
get url
text

Utakmica nije najbolje počela za sastav Pauloa Fonsece iz kojeg je i danas izostavljen bivši kapiten Vučice Edin Džeko. Naime, u 12. minuti susreta portugalski trener je bio primoran zamijeniti povrijeđenog Smallinga i na teren poslati Kumbullu.

VEZANI TEKST - Mediji u Italiji Džeku prate u stopu: Dijamant večeras sam stigao na Olimpico

U 20. minuti Roma je stigla do vodstva. Mancini je pogodio poslije asistencije Pellegrinija, a samo dvije minute kasnije Džekina zamjena Borja Mayoral je asistirao Mkhitaryanu za 2:0.

Da je u dobroj formi Španac koji mijenja Dijamanta, koji zbog svađe s Fonsecom već nekoliko dana ne trenira s prvim timom, potvrdio je u 29. minuti kada je povisio prednost Rome na 3:0.

Džeko je dobru igru svog tima s osmijehom pratio sa tribina Olimpica, a prije utakmice dobrodošlicu u tim poželio je Bryanu Reynoldsu. 

U nastavku je Verona mnogo bolje i čvršće stajala na terenu, a Colly koji je u igru ušao u 57. uspio je pet minuta kasnije prednost Rome smanjiti na 3:1.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa je Vučica stigao do 12. pobjede u sezoni.

Golove s utakmice Roma - Verona pogledajte OVDJE.

Ranije danas Lazio je u zanimljivom susretu s 3:1 slavio u gostima kod Atalante, a pobjedu Nebeskoplavih Senad Lulić je pratio sa klupe.

Serie A, 20. kolo:
Spezia - Udinese 0:1
Atalanta - Lazio 1:3
Cagliari - Sassuolo 1:1
Crotone - Genoa 0:3
Napoli - Parma 2:0
Roma - Verona 3:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.