open-navfaktor-logo
search
Čestitao Sevilli
Roma ispala: Trener Paulo Fonseca odgovorio na kritike Edina Džeke
Edin Džeko, kapiten Rome, sinoć je završio sezonu 2019/2020.
07.08.2020. u 11:59
get url
text

VEZANI TEKST - Frustrirani Džeko opleo po treneru i saigračima: Pojeli su nas

Dijamant je predvodio Rimljane u porazu protiv Seville u osmini finala Evropske lige, što znači da je naš golgeter zaustavljen na putu ka tronu i eventualnom osvajanju ovog takmičenja.

- Razočaran sam. Nismo bili u igri od prve do posljednje minute. "Pojeli" su nas u brzini i tehnici - rekao je ljutiti Džeko nakon utakmice.

Nije dugo trebalo da stigne odgovor i od trenera Paula Fonsece, koji je "odgovoran" za tim koji je poslao na megdan Andalužanima.

- Zaslužili smo da izgubimo. Sevilla je bila bolja od nas, igrali su bolje od nas i moramo prihvatiti da su bili superiorniji. Učinili smo sve što smo mogli, ali bilo je teško protiv ekipe koja je bila bolja od nas. Odgovoran sam za poraz, nema izgovora, ali moramo prihvatiti činjenicu da je Sevilla bila bolja od nas - kazao je Fonseca, koi tvrdi da ne bi ništa mijenjao da se utakmica ponovo igra večeras:

- Ne. Ne bih ništa mijenjao. Tim je u posljednje vrijeme zaredao sa pobjedama, igrali smo dobro u ovom sistemu i nije bilo razloga da ga mijenjam. To ne bi bilo pošteno učiniti. Opet moram naglasiti da je Sevilla bila bolja od nas. Teško je to podnijeti, ali to moramo priznati. Izgubili smo protiv ekipe koja je bila bolja od nas - zaključio je Fonseca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.