open-navfaktor-logo
search
Promjene na klupi
Roma Fonseci "najavila" kraj saradnje: Allegri potpisao predugovor?
Italijanski mediji javljaju kako je bivši trener Juventusa Massimiliano Allegri postigao dogovor sa Romom prema kojem će od sljedeće sezone na klupi Vučice naslijediti Paula Fonsecu.
28.01.2021. u 21:29
get url
text

Kako su javili Radio Radio i Calciomercato.it nekadašnji strateg Stare dama je već potpisao predugovor koji definiše buduću saradnju s rimskim klubom na dvije godine plu na jednu dodatnu.

Trener koji za razliku od svog portugalskog kolege zna kako se osvaja Scudetto imat će nešto manju plaću od one koju je imao u Juventusu, ali će biti plaćeniji od aktuelnog trenera Rome. Allegrijeva plata na Olimpicu iznosit će navodno oko 4,5 miliona eura.

Nepotvrđene informacije govore da se na potpis predugovor s Allegrijem Roma odlučila kako bi blokirala sve eventualne timove koji bi u međuvremenu željeli angažovati italijanskog stručnjaka.

Inače, već neko vrijeme Fonseca je u svađi sa kapitenom Zmajeva Edinom Džekom, kojem je oduzeo kapitensku traku, te mu ne dozvoljava prisustvo timskim treninzima.

S obzirom da se u Fonsecinom mandatu Roma ne može pohvaliti nekim posebnim rezultatima, a da je Portugalac uspio "zaratiti" sa jednim od najboljim strijelaca u historiji kluba, ova odluka, ispostavi li se kao istinita, i ne bi bila iznenađujuća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.