open-navfaktor-logo
search
Sevilla u četvrtfinalu
Roma bez ispaljenog metka ispala iz Evrope
Roma i Edin Džeko završili su evropsku avanturu.
06.08.2020. u 20:56
get url
text

Rimljani su večeras na MSV Areni u Dusiburgu eliminirani u osmini finala Evropske lige, a bolja od Vučice bila je Sevilla koja je zasluženo slavila 2:0.

Andalužani su meč riješili u prvom poluvremenu. Reguilon se u 22. minuti prošetao kroz Rominu odbranu i pogodio za 1:0. Minut prije odlaska na odmor Sevilla na uduplala vodstvo, a brz kontranapad u pogodak je pretvorio En-Nesyri.

Roma je u drugom poluvremenu pokušavala ugroziti gol rivala, ali danas u timu Paula Fonsece nije bilo raspoloženih pojedinaca koji bi napravili nešto konkretno.

Edin Džeko je igrao cijeli meč, a oko ruke je nosio kapitensku traku. Bh. napadač je sezonu završio sa 19 golova na kontu. U Serie A je pogađao 16 puta, dok je u Evropskoj ligi dao tri pogotka.

Duboko u sudijskoj nadoknadi kod Rome je isključen defanzivac Mancini.

Sevilla će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Wolves-Olympiakos.

U četvrtfinale se plasirao i Bayer Leverkusen. Apotekari su u revanšu osmine finala savladali Glasgow Rangers sa 1:0. Njemački tim je u prvom meču kao gost trijumfovao sa 3:1.

Leverkusen će u četvrtfinalu snage odmjeriti sa Interom.

Četvrtfinale su još izborili Kopenhagen, Shakhtar, Inter i Manchester United. Preostala dva putnika među osam najboljih saznat ćemo oko 23 sata, poslije utakmica Basel-Frankfurt i Wolves-Olympiakos.

Podsjetimo da će se od četvrtfinala, sve utakmice Evropske lige igrati u Njemačkoj, domaćini će biti Köln, Düsseldorf, Gelsenkirchen i Duisburg, a finalni je dvoboj u Kölnu. Četvrtfinalni su okršaji na rasporedu 10. i 11. augusta, polufinalni 16. i 17. augusta, dok je finale 21. augusta. U svakom se spomenutom dijelu takmičenja igra po jedna utakmica.

Svi mečevi Evropske lige igraju se pred praznim tribinama, a utakmice počinju minutom šutnje u čast žrtava pandemije koronavirusa. 

Parovi četvrtfinala

Shakhtar Donetsk - Eintracht/Basel
Manchester United - Kopenhagen
Inter - Bayer Leverkusen
Olympiacos/Wolves - Sevilla

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.