open-navfaktor-logo
search
Švicarski teniser
Rogera Federera ove sezone nećemo gledati na Australian Openu
Švicarski teniser i Grand Slam rekorder Roger Federer propustit će nastup na Australian Openu u feruaru 2021. godine, objavio je njegov menadžer i glavni operativac njihove zajedničke kompanije TEAM8, a razlog odustajanja je nastavak rehabilitacije nakon operacija koljena.
28.12.2020. u 09:06
get url
text

- Roger je odlučio da neće igrati na Australian Openu 2021. - objavio je Tony Godsick na službenoj stranici tvrtke TEAM8, prenosi Fena.

Prema Godsicku, Federeru je plan zaigrati na turnirima koji će biti održani nakon Australian Opena.

- U protekla dva mjeseca napravio je veliki napredak što se tiče stanja koljena i fizičke pripreme. Ipak, nakon savjetovanja sa svojom ekipom, zaključio je da je za njega dugoročno najbolja odluka vratiti se takmičenjima nakon Australian Openu - izjavio je Godsick.

Federer se trenutno nalazi u Dubaiju, njegovoj bazi za pripreme uoči i tokom sezone.

Australian Open će ove godine biti održan tri sedmice poslije originalnog januarskog termina, od 8. do 21. februara 2021.

Upravo u Melbourneu je 39-godišnji Švicarac 2018. osvojio svoj posljednji, 20. Grand Slam naslov. Na Australian Openu 2020. Federera je u polufinalu zaustavio Novak Đoković, a nakon toga mu je u veljači obavljen artroskopski zahvat na desnom koljenu.

U junu je još jednom završio na operaciji istog koljena te je objavio da u 2020. više neće nastupati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.