open-navfaktor-logo
search
Nakon poraza od Thiema
Roger Federer u raspored dodao Italian Open
Italian Open počinje u nedjelju, a Federer će se u drugom kolu sastati sa pobjedikom duela Frances Tiafoe - Joao Sousa
11.05.2019. u 15:17
get url
text

Upravo sam završio razgovor sa timom i sretan sam što mogu reći da se vraćam u Rim, poručio Federer na društvenim mrežama

Švicarski teniser Roger Federer u raspored turnira za ovu sezonu ubacio je Italian Open, turnir iz Masters serije. Dan nakon što je eliminisan u četvrtfinalu Mastersa u Madridu od Dominica Thiema, jedan od najboljih svjetskih tenisera svih vremena u subotu je preko društvenih mreža najavio dolazak u Rim, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Upravo sam završio razgovor sa timom i sretan sam što mogu reći da se vraćam u Rim i da ću igrati u Italiji. Jedva čekam, veoma sam uzbuđen - poručio je Federer preko Instagrama.

Italian Open počinje u nedjelju, a Federer će se u drugom kolu sastati sa pobjedikom duela Frances Tiafoe - Joao Sousa.

Federer je četiri puta igrao finale Mastersa u Rimu, ali ga nikada nije osvojio. To je jedan od rijetkih značajnih turnira koje nije osvojio. Prethodne dvije sezone Švicarac je propustio Italian Open, koji se igra na šljaci, kako bi odmorio za drugi dio sezone. No, ove sezone je 37-godišnji teniser odlučio da nastupi kako bi se što bolje pripremio za prvi nastup na Roland Garrosu nakon 2015. godine.

Roland Garros se ove godine igra od 26. maja do 9. juna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.