open-navfaktor-logo
search
Upoznajte Sildi
Rodno selo UFC-ovog šampiona ima džamiju s limenom munarom
Za razliku od svog posljednjeg protivnika Dagestanac se na društvenim mrežama ne hvali materijalnim stvarima
10.10.2018. u 15:10
get url
text
Khabib Nurmagomedov

Prvi čovjek UFC-ja Dana White jučer je za američki TMZ kazao kako nadležna Komisija savezne države Nevada razmišljao o oduzimanju kompletnog honorara ruskom borcu Khabibu Nurmagomedovu.

Dagestanac bi tako skupo mogao platiti iskakanje iz oktagona i obračun sa Dillonom Danisom, jednim od članova ekipe Conora McGregora, kojeg je prethodno gušenjem savladao u četvrtoj rundi borbe za titulu UFC prvaka u lakoj kategoriji.

Nurmagomedov bi zbog svog postupka mogao ostati bez kompletnog honorara od dva miliona američkih dolara.

Nakon velike borbe brojni svjetski mediji pisali su o skupocjenoj vili u kojoj se odmara Irac, a koju je ovoga ljeta platio nešto više od milion i po eura.

Nurmagomedov nije baš poput Irca, ni blizu. Za razliku od svog posljednjg protivnika na društvenim mrežama ne hvali se materijalnim stvarima. Njegovi postovi uglavnom su u vezi s UFC-jem, članovima porodice, prijateljima, vjerom, ali i rodnim krajem.

Dagestansko selo Sildi
Dagestansko selo Sildi u kojem je rođen Khabib Nurmagomedov

U jednoj od ranijih objava Khabib je svojim pratiocima na Instagramu otkrio i pokazao svoje rodno selo Sildi.

Rodno selo novog-starog šampiona UFC-ja u lakoj kategoriji nalazi se u Distriktu Tsumadinsky u Dagestanu, a prema podacima iz 2010. godine u selo je živjelo 208 stanovnika.

Iako uživa veliku popularnost kako u kompletnoj Rusiji, tako i u ostatku svijeta, čini se da jedan od popularnijih UFC-jovih boraca živi izuzetno skromno, a o tome svjedoči i ovaj video koji pokazuje i džamiju sa limenom munarom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.