Podsjećamo, pomoćnik direktora i nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi Lukavac Grad Nedim Osmanović, 14. juna, ranjen je u vrat hicem iz pištolja u prostorijama ove škole. Počinitelj je bivši učenik ove škole, koji još nema navršenih 14 godina.

Uprava policije MUP Tuzlanskog kantona (TK) saopćila je da je u okviru svojih pojačanih aktivnosti, u skladu sa nedavno utvrđenim pravcima djelovanja u vezi s osiguranjem što povoljnijeg nivoa sigurnosti, kako za učenike tako i nastavno i drugo osoblje u školama na području TK, obilazi škole i školsko okruženje, po potrebi konsultira nastavno i drugo osoblje te se obavljaju i razgovori, ukoliko za to postoji potreba, a s obzirom na sigurnosno interesantna saznanja.

- Tako su u Osnovnoj školi "Lukavac Grad" i Osnovnoj školi "Lukavac Mjesto" u Lukavcu, a u vezi s prijavom zaštitara škole u kojima se ukazuje na sigurnosno interesantne informacije, izvršene sve potrebne mjere i radnje u cilju provjere raspoloživih saznanja i informacija te je utvrđeno da su navodi prijava neosnovani - navodi se u saopćenju Uprave policije MUP-a TK.