open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Roditelji u strahu, bijeli kombi se ponovo "motao" oko djece
Prema tvrdnjama nekih očevidaca, vozač je pozdravio dvije djevojčice osnovnoškolskog uzrasta nudeći im navodno besplatno šišanje
24.10.2018. u 16:32
get url
text

Bijeli kombi bez registarskih oznaka, koji se u proteklih mjesec dana pojavljivao u banjalučkim naseljima Česma i Drakulić, danas se ponovo pojavio ispred škole "Đura Jakšić".

Prema tvrdnjama nekih očevidaca, vozač je pozdravio dvije djevojčice osnovnoškolskog uzrasta nudeći im navodno besplatno šišanje. S obzirom na to da su sjevojčice najvjerovatnije već bile upoznata da se ovakav slučaj po istom scenariju desio i ranije u drugim dijelovima grada, pobjegle su.

U PU Banja Luka su potvrdili da su u nadležnoj policijskoj stanici zaprimili prijavu da se nepoznata osoba iz kombi vozila u Ulici Đulija zaustavila i obratila dvjema djevojčicama.

- To je kod njih izazvalo osjećaj uznemirenosti. Policijski službenici preduzimaju sve sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti oko ove ali i prethodno zaprimljenih prijava, te identifikovanja osoba – potvrđeno nam je u PU Banja Luka.

Policajci PU Banja Luka također svakodnevno obilaze vaspitno - obrazovne ustanove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.