open-navfaktor-logo
search
Esmir Bajraktarević
Roditelji iz Srebrenice: Veliki talenat iz MLS-a oblači dres Zmajeva!
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro će dobiti veliko pojačanje.
16.05.2023. u 18:08
get url
text

Esmir Bajraktarević, 18-godišnji ofanzivac New Englanda (MLS), odabrao je Bosnu i Hercegovinu. Ovu informaciju na društvenim mrežama potvrdio je Belmin Habibović, koji prati talentovane fudbalere naših korijena po cijelom svijetu.

- Reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro dobija veliko pojačanje. Jedan od najtalentovanijih fudbalera naših korijena iz svoje generacije, uskoro bi trebao obući dres naše reprezentacije.

Sa 17 godina debitovao je u profi fudbalu, sa 18 standardni član kluba iz MLS-a. Dosad je nastupao za mladu reprezentaciju SAD-a, a sada jedva čeka trenutak da nastupi za našu selekciju. Njegovo ime je, naravno, Esmir Bajraktarević - objavio je Habibović.

Bajraktarević je rođen 10. marta 2005. godine u Appletonu (Wisconsin, SAD), a nastupao je za U19 i U20 selekcije SAD-a.

Esmirovi roditelji su iz Srebrenice. Oni su 2001. godine živjeli u Švicarskoj, a potom su otišli u Ameriku, gdje je četiri godine kasnije rođen i budući Zmaj.

Osim na lijevom i desnom krilu Bajraktarević može igrati na poziciji ofanzivnog veznog. Visok je 175 cm, a njegova tržina vrijednost prema Transfermarktu je oko 800.000 KM.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Belmin Beli Habibovic (@belmin_beli_habibovic)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.