open-navfaktor-logo
search
Iznenađenje
Rodila četvrto dijete: Dva sata prije porođaja saznala da je trudna
Karin Fortwangler probudila se 15. marta u 4.30 sati sa snažnim bolovima u leđima.
22.04.2020. u 11:15
get url
text

Pomislila je da se osjeća kao kad je išla roditi svoje troje djece, ali ovog puta nije bila trudna. Barem je tako mislila. Samo tri sata kasnije u rukama je držala novorođenu kćerkicu.

Naime, Karin neko vrijeme nije imala menstrualne cikluse i bila je naduta, ali je to pripisivala dojenju i zgusnutom rasporedu zbog brige oko troje djece. Jedno vrijeme je i povraćala, ali tada su njena djeca imala trbušnu virozu pa joj nije palo na pamet da je trudna.

- Porođaj je poseban osjećaj pa sam bila sigurna kad sam se probudila da imam bubrežni kamenac ili nešto slično. Moj suprug se baš ustajao zbog posla i rekla sam mu da možda i rađam - prepričala je Karin za britanski Metro.

Njen suprug Adam javio je da će kasniti na posao jer suprugu vozi u bolnicu u koju su stigli u 6.15.

- Čim je liječnik krenuo raditi ultrazvuk, uzviknuo je da je beba u mom trbuhu. Rekao je da moraju pokušati zaustaviti porođaj jer je idealno da se beba rodi nakon 36. sedmica trudnoće - dodala je.

Međutim, čim su doktori izašli iz prostorije, njeni trudovi su se počeli pojačavati.

- Dok su se vratili, bila sam otvorena sedam centimetara. Odmah su me prevezli u rađaonicu, tri puta sam stisnula i rodila - prisjetila se ove nevjerovatne priče.

Kćerkica je rođena teška 2636 grama i roditelji su joj dali ime Katherine Allison.

- Malo smo sve zabrinuli jer nisam pila vitamine, povremeno sam konzumirala alkohol, ali, srećom, sve je u redu. Katherine je savršeno zdrava beba - pohvalila se mama koja je nakon dva dana s novorođenom bebom otpuštena iz bolnice.

Kod kuće su ih dočekali četverogodišnja kćerka Charlotte, dvogodišnji Roger i jednogodišnja Caroline.

- Ono što je sigurno jest da ćemo sada trebati veći auto - našalio se tata Adam.

Porodica je uspjela pronaći sve potrepštine za bebu u online trgovinama te su im dostavljene na kućnu adresu kako zbog pandemije koronavirusa ne bi morali obilaziti prodavnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.