navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Velika Britanija

Rodila 21 dijete i rekla da više neće rađati, sada je ponovo trudna

Susan i Noel Radford ovih dana na YouTubeu objavili su snimak ultrazvuka na kojem se vidi da je ona u 15. sedmici trudnoće

Objavljeno: 02.11.2019. u 18:17
get url
text

Susan Radford (44) iz Lancashirea u Velikoj Britaniji, majka 21 djeteta, ponovo je trudna, iako se zaklela da više neće rađati.

Kako piše Daily Mail, Susan je imala 13 godina kada je prvi put ostala trudna sa svojim suprugom Noelom (47).

Bračni par, čija je porodica proglašena najvećom u Velikoj Britaniji, ovih dana na YouTubeu objavio je snimak ultrazvuka na kojem se vidi da je Susan u 15. sedmici trudnoće, pa će trebati još malo vremena dok ne saznaju spol djeteta.

Majka kaže da priželjkuje još jednog dječaka.

Bili su vrlo odlučni u tome da zadrže dijete, pa je Susan rodila sa 14. Vjenčali su se četiri godine kasnije i uskoro je čekala drugu bebu.

Godinu kasnije opet je bila trudna i tako - godinu po godinu - porodica je rasla.

Najstarija kćerka Sophie danas ima 25, slijedila je Chloe, pa Jack, Daniel, Luke i Millie. Sljedeća je bila Katie, pa James, Ellie, Aimee i Josh, nakon kojega su rođeni Max, Tillie, Oscar, Casper, Hallie, Phoebe, Archie i - Bonnie, djevojčica rođena prošle godine, koja još nema godinu.

Noel je u jednom razgovoru za medije kazao kako su u početku računali da će imati troje, četvero djece, ali kako je porodica rasla, pomalo su se privikavali i uživali u tome da imaju puno članova.

Susan je u 15. sedmici trudnoće, uz podjednako zadovoljnog tatu. Ne govore o tome je li im ovo "zadnji" put.

Njen uobičajeni dan počinje u 6:30 i traje do 23:00 sata. Ništa joj, kaže, nije teško, pa ni rađati. Tako je 21 bebu rodila nakon samo nekoliko minuta u sali porodilišta, priča, a tri dana nakon toga s tek rođenom bebom došla je na školsku priredbu drugih mališana i pričala s drugim majkama o problemima s dojenjem.

Susan i Noel već sada moraju osigurati oko 350 funti za osnovne troškove porodice, a kad žele večerati van kuće, treba im barem 150 funti. Odlazak u kino cijelu porodicu košta oko 100 funti.

- Vjerovali ili ne, rijetko koristimo porodične popuste, jer se oni obično odnose na roditelje s dvoje djece. No, uštedimo tako da skupljamo razne kupone za popuste – objašnjava Susan.

Na odmor rijetko odlaze, jer ih to, kaže, skupo košta, ali zato kad imaju vremena, naprave sendviče, pokupe djecu i odu s njima na piknik u prirodu.

Dvoje njihove najstarije djece više ne živi s njima, jer su zasnovali svoje porodice.

Susan i Noel postali su i djed i baka, jer najstarija kćerka već ima troje djece.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Halloween everyone