open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Rođeni pobjedu u gradskom derbiju zasladili trijumfom na Bilinom polju
Trijumf rezultatom 0:2 za Velež je bio peti ovosezonski, dok se Čelik morao pomiriti sa šestim porazom
25.10.2019. u 19:54
get url
text

Duel starih rivala Čelika i Veleža u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine pripao je gostima iz Mostara rezultatom 0:2.

Prvu ozbiljniju priliku ma susretu imali su gostujući fudbaleri, no udarac Vehabovića odbranio je Pavlović. Rođeni su u prvom dijelu prvog poluvremena dosta dobro stajali na travnjku Bilinog polja, a domaće je dodatno poremetila povreda Blaževića kojeg je u 23. minuti zamijenio Resić.

U 33. minuti Velež je bio najbliže golu, ali je sreća bila na strani Zeničana nakon što je lopta poslije udarca Fajića odsjela na stativi domaćeg tima.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Čelik je imao dobru šansu.
Salčinović je prošao po desnoj strani i centrirao, a loptu je poslije šuta Okića izblokirao Ferreyra, pa se na poluvrijeme otišlo s 0:0.

Početka drugog poluvremena obilježio je težak sudar Vrhovca i Urdinova, a nakon ukazane pomoći oba fudbalera su nastavila susret.

U 51. minuti radovali su se gostujući fudbaleri, ali i navijači. Kapiten gostiju Denis Zvonić bio je najviši u šesnaestercu gostiju nakon kornera, a proslijeđenu loptu u mrežu Pavlovića pospremio je Zeljković.

VEZANA VIJEST - Velež poveo u Zenici, Zvonić asistirao Zeljkoviću

Petnaest minuta nakon vodećeg gola gosti su mogli udvostručiti prednost. Nažalost po njih, okvir gola je i ovoga puta bio na strani Čelika, jer je lopta poslije udarca Maneva pogodila prečku.

Mahmutović u 69. minuti nije uspio matirati Bobića nakon što se našao u izglednoj poziciji nakon proigravanja Huseinbašića.

Lopta je nakon vodstva Veleža nešto više bila u posjedu "crno-crvenih", koji to nisu uspijevali materijalizatovati na pravi način.

Fajić je u 76. minuti iz slobodnog udarca šutirao direktno u Pavlovića, da bi Salčinović u 81. minuti na lukav način pokušao mairati gostujućeg golmana, ali je lopta završila pored gola.

U posljednjim trenucima sudijske nadoknade fudbaleri Veleža su istrčali odličnu kontru. Čak su trojica gostujućih igrača izbila pred Pavlovića, a na kraju je Ćosić matirao čuvara mreže domaćeg tima. Velež je tako upisao petu ovosezonsku pobjedu, dok se Čelik morao pomiriti sa šestim porazom.

Jedini pogodak s utakmice Čelik - Velež pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.