open-navfaktor-logo
search
Očekuje se nalaz
Rođena prva beba u izolaciji bijeljinske bolnice, novorođenče i majka testirani na koronavirus
U bijeljinskoj bolnici sinoć je 22-godišnjakinja, kojoj je prije dva dana uzet bris zbog sumnje na korobanirus, rodila dječaka.
25.03.2020. u 09:37
get url
text

Prema informacijama iz bolnice, tokom dana će biti poznat rezultat testiranja.

Nakon što se žena javila ljekarima, odmah su preduzete sve medicinske procedure u vanrednim okolnostima.

- Porodilja je odmah smještena u karantin, a potom u operacionu salu koja je adaptirana i opremljena za pacijente sa sumnjom na koronavirus. Tim ljekara bijeljinske bolnice, na čelu sa anesteziologom dr. Sanjom Dabić i ginekologom dr. Milivojem Pelemišem, pristupio je carskom rezu porodilje koji je uspješno završen. Porodilja se osjeća dobro, kao i beba koja je izolovana od majke dok ne stignu rezultati, a uzet je i bris bebe. Spremnost zdravstvenih radnika bolnice, da reaguju u vanrednim okolnostima, još jednom je potvrđena. Svoje zdravlje i opredjeljenje za časno i odgovorno obavljanje posla koji rade, stavili su u službu rađanja novog života i zaštite zdravlja svih građana. Stanje majke i bebe dobro je, a mi im želimo brz oporavak. Javnost ćemo obavijestiti o rezultatima testiranja - kazali su iz bolnice "Sveti vračevi".

Novorođeni dječak će u bolnici ostati do dolaska nalaza testiranja.

Na području Bijeljine u kućnom karantinu nalazi se 21 osoba i svi su dobrog općeg stanja, dok je pod nadzorom 1.190 osoba.

- Apelujemo na svijest građana da shvate da samo poštovanjem preporuka i savjeta ljekara, možemo zajedno epidemiološku situaciju držati pod kontrolom. Ostanite u svojim kućama! Poštujte preporuke Vlade RS i Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina - istakli su iz bolnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.