open-navfaktor-logo
search
Traga se za ubicom
Rodbina i prijatelji će na poligraf: Porodica Đokić u Srbiji svirepo ubijena zbog duga?
Goran, Gordana i njihova kćerka Lidija Đokić ubijeni su najvjerovatnije iste noći u kojoj im se izgubio trag, između ponoći i dva sata ujutro, nakon čega je ubica njihova tijela zapalio u šipražju u ataru sela Moravac, a onda ih prekrio granjem i lišćem.
03.10.2021. u 09:59
get url
text

Njihov automobil, "passat" odvezao je do atara sela Tešice i tu ga zapalio u pokušaju da prikrije sve tragove. Motiv svirepog ubistva tročlane porodice najvjerovatnije je novac, tačnije dug koji je neko imao prema Goranu koji je držao mjenjačnicu u Aleksincu i, prema nezvaničnim informacijama, povremeno je i davao novac na kamatu, piše Blic.

Policija će, prema nezvaničnim informacijama, narednih dana poligrafski ispitati rodbinu, prijatelje i poznanike porodice Đokić kako bi provjerili da li su informacije koje su im davali u danima nakon njihovog nestanka bile tačne.

Zbog čega bi neko naudio Đokićima?

Ono što je u ovom slučaju posebno čudno je to što niko od ispitanih ljudi nije rekao ništa što bi moglo da ukaže zbog čega bi neko mogao da naudi Đokićima. Policija je zapaljeni automobil, a potom i njihova tijela, pronašla "češljanjem" ogromnog terena u okolini Aleksinca.

VEZANI TEKST - Na ovom mjestu su Đokići ubijeni, spaljeni i zatrpani daskama

Tročlanoj porodici svaki trag izgubio se u noći između nedjelje i ponedjeljka kada su iz Moravca, gdje su proveli dan s Goranovom majkom, oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

Prvobitno se mislilo da su ka svom gradu krenuli uobičajenim putem, kroz selo Žitkovac, a potom u Aleksinac i da im se svaki trag izgubio na ovom potezu. Tu teoriju potvrđivao je snimak sa sigurnosne kamere autopraonice na izlazu iz sela Žitkovac, koja je snimila njihov crni "passat" crneu 00.10 sati.

Međutim, istraga je pokazala da kobne noći porodica Đokić nije išla uobičajenim putem i da nisu skrenuli na prvoj raksrsnici, već su se zaputili kontraputem. Kamera ih je posljednji put snimila u selu Tešice, koje je od Moravca udaljeno više od osam kilometara i to dva sata kasnije.

Upravo u ataru sela Tešice jučer je pronađen zapaljen automobil Đokića, dok su tijela pronađena u ataru sela Moravac. Sada je misterija da li je ubica, nakon zločina, snimljen kako vozi automobil ka Tešici, gdje ga je potom i spalio, ili su Đokići iz nekog razloga išli tim putem.

O porodici Đokić, mediji posljednjih dana nisu mogli mnogo da saznaju. O njima su svi imali samo riječi hvale, a jedini motiv se, prema do sada poznatim informacijama, može pronaći u Goranovim poslovima. On je držao mjenjačnicu u Aleksincu i sumnja se da je pozajmljivao novac na kamatu i da je jednoj osobi nedavno pozajmio 15.000 eura. Da li je to razlog zbog kog su Đokići ubijeni, za sada nije poznato.

Motiv koristoljublje

Nezvanično, u ovoj tročlanoj porodici radio je samo otac Goran, dok je majka Gordana bila domaćica, a kćerka Lidija je završila višu poslovnu školu u Leskovcu i nije radila. Rodica stradale porodice ranije je ispričala da je Goran imao problem sa mnogima jer "dobro stoji".

- Znate kako, on ima mjenjačnicu, dobro im ide i godinama je već na meti napada. Desilo se da ga ispred kuće sačeka muškarac i da mu prijeti da će svašta da mu uradi da bi on dao neke pare. Najgore je bilo prije neku godinu kada je u mjenjačnicu ušao muškarac koji je uperio pištolj u njega i tukao ga. To je bilo jezivo. Plašimo se da ih nije neko dočekao ispred kuće i natjerao da krenu negde. Ili im ušao u kola... Ne znam - rekla je ona.

Motiv ovog brutalnog zločina po svemu sudeći je koristoljublje. Ubica je najvjerovatnije znao da Goran sa sobom uvijek ima veću količinu deviza, a pretpostavke su da je možda imao između 20.000 i 50.000 eura. Sumnja se da je ubica iz tog kraja jer je odlično oznavao teran, lokalne seoske puteve kojima se kretao kao i mjesto na kojem su Đokići ubijeni, ali i ono na kojem je automobil nakon ubistva ostavljen i zapaljen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.