Vrhovni sud RS

Rođaka nasmrt pretukao lopatom: Nenadu Vukoviću potvrđeno 13 godina zatvora

Objavljeno: 21.11.2019. u 16:50 Autor: B. S.

Od udaraca je pukla drvena držalica lopate

FOTO: Brankica Spasenić

Vrhovni sud Republike Srpske (RS) pravosnažno je osudio Nenada Vukovića na 13 godina zatvora zbog ubistva rođaka Radeta Vukovića (75) u mjestu Rekavice kod Banje Luke u oktobru prošle godine.

- Odbijene su kao neosnovane žalbe tužilaštva i odbrane i potvrđena presuda Okružnog suda u Banjoj Luci – istakli su u Vrhovnom sudu.

Radetovo beživotno tijelo obliveno krvlju je pronašao komšija 26. oktobra prošle godine, samo pola sata nakon što je starac izašao iz kuće da odvede krave na ispašu.

U optužnici koju je protiv Nenada Vukovića podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, navedeno je da ga je više puta udario lopatom u predjelu glave, od čega je ovaj na licu mjesta preminuo. Od udaraca je pukla drvena držalica lopate.

U optužnici je precizirano i da je, dok je žrtva ležala, Nenad Vuković mu je prišao i još najmanje četiri puta ga udario lopatom i drvenom držalicom u čeonom i potiljačnom dijelu glave.

Radetu su naneseni višestruki prelomi lobanje i oštećeni životno važni moždani centri.

Prema tvrdnjama nekih svjedoka tokom suđenja, dvojica Vukovića su i ranije imali svađa oko seoske šume.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije