open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Ročište o izručenju Mamića Hrvatskoj zakazano za utorak
Na ročištu u Sudu BiH održanom 11. juna, Mamić se u sudnici izjasnio da ne želi biti izručen Hrvatskoj jer, kako je naveo, tamo nema pravičan postupak
19.07.2019. u 15:09
get url
text

U Sudu Bosne i Hercegovine za utorak je zakazano ročište povodom prijedloga Tužilaštva BiH za utvrđivanje zakonskih pretpostavki za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj, potvrđeno je iz Suda BiH.

Ročište će biti održano pred Odjelom III za opći kriminal, sa početkom u 13 sati.

Podsjećamo, novi zahtjev za Mamićevim izručenjem je upućen nakon što je Županijski sud u Osijeku podigao optužnicu kojem ga, kao i njegove saradnike, tereti za oko 200 miliona kuna finansijskih malverzacija u Dinamu.

Na ročištu u Sudu BiH održanom 11. juna, Mamić se u sudnici izjasnio da ne želi biti izručen Hrvatskoj jer, kako je naveo, tamo nema pravičan postupak.

Sud BiH je tada odbio da Mamiću odredi pritvor, odredivši mu mjere zabrane napuštanja BiH, uz oduzimanje putnih isprava, te obavezu javljanja PU Čitluk jednom sedmično.

Mamićev advokat Zdravko Rajić kazao je nakon tog ročišta kako optužnica ima preko 700 stranica.

- Moramo je detaljno proučiti. Postupak zahtjeva detaljnu elaboraciju, tražit ćemo odgovarajući rok za pripremu odbrane - kazao je Rajić.

On je kazao da je Sud BiH prihvatio zahtjev odbrane da nema osnova za pritvor njegovog klijenta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.