open-navfaktor-logo
search
Žele reviziju
Robijaši poručili: Ličimo na kravu koja daje 100 litara mlijeka
Vanredna sjednica Skupšine Nogometnog kluba Čelika trebala bi biti održana uskoro. Trebao bi to biti prvi potez ka ozdravljenu zeničkog premijerligaša kojeg već godinama muče skoro identični problemi.
11.05.2020. u 11:43
get url
text

Nakon što je turski investitor Aydin Olgun nedavno napustio klub sa Bilinog polja i odstupio sa mjesta predsjednika, Čelik je praktično bez rukovodstva, a mjesto vršioca dužnosti predsjednika preuzeo je Damir Bradarac.

Navijači "crno-crvenih" odlučni su u namjeri da situaciju u klubu krene uzlaznom putanjom.

Najvatrenije pristalice oglasice su se saopćenje za javnost, koje vam prenosimo u cijelosti:

- Otkako pamtimo za sebe, pamtimo i činjenicu da živimo u Gradu s najvećim fudbalskim potencijalom. Isto tako pamtimo i činjenicu da ličimo na "kravu što da 100 litara mlijeka i nabije nogom". Nažalost, s time se i možemo jedino i porediti.

Da ne budemo samo pesimisti, već da budemo i konstruktivni, pišemo ovaj "post" kako bismo obavijestili javnost kakvi su ciljevi grupe i šta mi to želimo.

Za početak, da bismo nastavili djelovati kao klub i opstati uopće, moramo sazvati Skupštinu, sačinjenu od članova koji će biti okosnica za dalji rad.

Članarina od 20 KM za zaposlene, a 10 KM za nezaposlene je uvedena samo iz razloga zato što je vanredno stanje i što nam treba hitna Skupština, kako bismo opet mi navijači, simpatizeri i ljubitelji ovog kluba donijeli prave odluke.

Iskreno se nadamo da će nam prethodni period napokon biti lekcija kako se trebamo ponašati, šta trebamo uraditi i kakvu svijest napokon izgraditi.

U međuvremenu želimo reviziju da se pokrene, koja neće biti štura, koja neće biti predmet zamazivanja očiju, nego "tjeranje na čistac". Želimo da svaki građanin bude obaviješten o svemu što se dešavalo u klubu, pa kakva god da istina bude. Želimo garanciju o tačnosti podataka, da revizorska kuća provjeri validnost dokumenata koji se nađu u klubu, jer znamo da nam je klub obijen dva puta u zadnjih 10-ak mjeseci. Ne želimo rezultate na osnovu nestalih ili falsifikovanih papira, već potvrđene papire iz odgovornih institucija, da li to bio Savez, Poreska Uprava ili neka druga institucija.

Svi koji se učlanite, učlanjujete se da bi bili dio Skupštine i očekujemo da se pojavite na istoj, gdje će biti diskusija o klubu i eventualnim daljim rješenjima.

Na nama je svima da izađemo iz ovog jači i po ko zna koji put spasimo našeg Starca od gašenja i da ugledamo svjetlo transparentnog i ispravnog poslovanja kluba, onakvog kakvog ga i zaslužujemo. Svi zajedno! Za Čelik i Zenicu! - poručili su iz UG Robijaši Zenica 1988.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.