open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Robert Prosinečki preuzeo klupu novog hrvatskog prvoligaša
Robert Prosinečki, bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, postao je novi trener Rudeša.
07.06.2023. u 13:49
get url
text

Zagrebački klub koji je izborio za promociju u HNL objavio je vijest o njegovom imenovanju. Davor Mladina, trener koji je Rudeš uveo u prvu ligu, otišao je iz kluba po isteku ugovora, što je objavljeno u ponedjeljak.

- Iako sam rekao da ne bih radio u hrvatskom fudbalu, ipak sam prihvatio ovaj izazov. Ovo mi se čini kao izuzetno pozitivna priča. Osim toga, volim izazove. Vjerujem da ćemo igrati lijep i dobar fudbal. Zato nećemo puno pričati, već ćemo od prvog dana krenuti punom snagom. I dat ćemo sve od sebe da razveselimo sve ove ljude u i oko kluba - poručio je nakon potpisivanja ugovora Prosinečki.

On je već skoro godinu dana bio bez kluba. Bio je velika želja uprave Rudeša, koji se nastoji pojačati za nastupe u najvišem rangu hrvatskog fudbala. Ima iskustvo kao selektor i klupski trener. Započeo je karijeru kao pomoćni trener u hrvatskoj reprezentaciji, a onda je 2010. godine preuzeo Crvenu zvezdu, u kojoj je vodio 62 utakmice.

Zatim je prešao u turski Kayserispor, a nakon toga je bio selektor Azerbejdžana pa Zmajeva. Nakon još jedne kratke epizode u Kayserisporu te Denizlisporu preuzeo je slovensku Olimpiju, u kojoj je vodio osam utakmica.

Otišao je 1. jula 2022. godine i od tad je bio bez ugovora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.