open-navfaktor-logo
search
Problemi za Zmajeve
Robert Prosinečki ostao bez još jednog igrača pred meč u Armeniji
Iskusni reprezentativac napustio je bazu našeg tima u Yerevanu 
07.09.2019. u 15:15
get url
text
Druženje sa Zmajevima

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, suočio se sa novim problemima pred sutrašnji meč 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koji će Zmajevi od 15 sati igrati protiv Armenije.

Bazu našeg tima u Yerevanu napustio je Toni Šunjić, koji je zbog povrede zadnje lože zamijenjen već u prvom poluvremenu meča protiv Lihtenštajna.

Selektor Zmajeva objasnio je kako se Šunjić vratio u Moskvu, gdje će nastaviti oporavak. Ranije su otpali povrijeđeni Zoran Kvržić i Elvis Sarić, koji nisu konkurisali ni za meč protiv Lihtenštajna.

Uprkos svim problemima, Prosinečki se nada trijumfu u sutrašnjem meču.

- U prvom meču smo pobijedili 2:1, ali i tad su nam Armenci stvarali probleme kroz polukontre i kontre. Oni to veoma dobro rade. Jedna su dobra reprezentacija što su pokazali u utakmicama protiv Italije i Grčke. Gledali smo ih, a da li će biti kod njih nekih promjena to ćemo vidjeti sutra. Uglavnom pomak u njihovoj igri je evidentan. Mi nemamo više pravo na grešku. Neće biti lagana utakmica za nas, ali mi smo došli da pobijedimo kako bismo ostali u utrci za drugo mjesto - kazao je Prosinečki.

Na pitanje šta je uzrok lošijih igara u drugom poluvremenu utakmica bh. tima u aktuelnim kvalifikacijama, selektor je odgovorio:

- Kad bi se gledala tabela samo po prvom poluvremenu stanje bi bilo potpuno drugačije jer smo imali prednost protiv Grčke, a protiv Italije i Finske neriješeno. U prvom poluvremenu bismo igrali najbolji fudbal, naročito protiv Grčke, a onda bi uslijedio pad. Ulazili bismo u "crnu rupu" iz koje ne bismo izašli. Koji su razlozi? Ne bih rekao da su fizički, ali bilo je padova u koncentraciji. Nadam se da ćemo već sutra to ispraviti. Protiv Lihtenštajna smo dali četiri gola u drugom poluvremenu, možda ćemo tako nastaviti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.