open-navfaktor-logo
search
Bivši selektor BiH
Robert Prosinečki o preuzimanju Dinama: Sve što kažem, neće biti dobro
Veliku je pobjedu ostvario je Robert Prosinečki sa svojim Kayserisporom u borbi za ostanak u turskoj Super ligi.
08.07.2020. u 16:07
get url
text

Na svom terenu savladao je Bešiktaš sa 3:1 i sada je pobjegao iz zone ispadanja. Četiri kola prije kraja ima 31 bod, na 14. je mjestu od 18 klubova, a ispadaju posljednje tri ekipe.

Ekipa koju trenira Prosinečki ima bod više od Konyaspora, a dva više od Malatyaspora i Rizespora, te šest bodova više od Ankaragučua...

Ime bivšeg selektora BiH pominje se u kontekstu novog trenera zagrebačkog Dinama.

- Vidim da se zahuktalo prvenstvo, Lokomotiva je dobra. A Dinamo i Hajduk u problemima, ha? Smijenjen je Jovićević, vidim da je Zoran Mamić preuzeo ekipu do kraja sezone... - kazao je Prosinečki za Jutarnji list.

Kako to komentarišete?

- A šta da vam ja odavde velim o tome? Žao mi je Igora, imamo sjajan odnos... Svi jako dobro znamo da postoje samo dvije vrste trenera - oni koji su dobili otkaz i oni koji će ga tek dobiti! Nema treće vrste! Naravno da mi je žao što je Igor morao otići nakon samo sedam utakmica, ali ljudi u klubu valjda znaju zašto su tako odlučili. Vidjet ćemo...

Mamić će, prema klupskom priopćenju, biti na klupi do kraja sezone, a i Vama na kraju sezone istječe ugovor u Turskoj. Naravno da se vaše ime spominje među glavnim kandidatima za dolazak na Dinamovu klupu, kakva su vaša razmišljanja o toj temi?

- Sve što sad kažem, neće biti dobro. Nećemo o tome. Bilo što da kažem, ovdašnji će mediji prenijeti sve moje riječi. Netko će to korektno prenijeti, netko će, pak, nešto napisati pogrešno, pa bi se neke iskrivljene rečenice poput bumeranga mogle vratiti u Zagreb. K tome, doista sam usredotočen isključivo na Kayserispor. Ovdje sam prije Nove godine ušao u projekt s klupskom predsjednicom, Bernom Göznasi, inače prvom ženom koja je u Turskoj postala predsjednica prvoligaškog kluba! Kad sam dolazio, ostanak u ligi bio je "nemoguća misija", a sad smo vrlo blizu ostvarenja cilja! I sad doista nije vrijeme da pričam o bilo čemu drugom - kaže Prosinečki i nastavlja:

- Kažem li da me u ovom trenutku to ne zanima, neki će napisati da - ne volim Dinamo! Ukoliko, pak, iskažem želju da dođem u Maksimir, onda će se javiti oni drugi i napisati "ma šta će nam on"! I zato ne volim o tome pričati, posebno sad kada sam maksimalno u ovome poslu. Želim ovo završiti na najbolji način, to je stvarno postala dobra priča i ne bi bilo u redu da sad govorim kako je moja ambicija otići u neki drugi klub, u doba kad je Kayserispor pred velikim iskušenjima. Ne bi to bilo korektno prema predsjednici, zbog koje sam i došao ovdje i želim da zajedno uspješno okončamo ovu misiju. A onda ćemo vidjeti, onda ću, ostanemo li u ligi, najprije s njom razgovarati o možebitnom produženju ugovora. A ispadnemo li, ionako sigurno odlazim, jer u Turskoj inozemni treneri ne smiju biti na klupi drugoligaša - kaže Prosinečki za Jutarnji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.