open-navfaktor-logo
search
Odlučuje IO FSBiH
Robert Prosinečki neće voditi Zmajeve u baražu za EURO 2020?
Sjednica Izvršnog odbora trebala bi biti održana naredne sedmice, najavio je Sofrenić 
27.11.2019. u 11:37
get url
text

Robert Prosinečki, po svemu sudeći, neće voditi fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine u polufinalu play-offa Lige nacija (baraž na EURO 2020) protiv Sjeverne Irske (26. marta 2020. godine).

Kako nezvanično saznaje Faktor, aktuelni selektor Zmajeva izgubio je povjerenje onih koji o njemu odlučuju u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, pa bi uskoro trebala da bude raskinuta saradnja.

- Ne mogu davati bilo kakve informacije dok se ne izjasne članovi Izvršnog odbora. Ima nekih sastanaka, ali zaista u ovom trenutku ne mogu reći ništa više - rekao je za Faktor Milorad Sofrenić, potpredsjednik FSBiH, koji je najavio da će sjednica Izvršnog odbora biti održana naredne sedmice.

Ipak, kako saznaje Faktor, odluka o selektoru mogla bi "pasti" i do kraja dana. Opće mišljenje odgovornih u FSBiH je da uslijedi sporazumni raskid saradnje i da se pruži prilika nekom drugom da pokuša kroz baraž odvesti Zmajeve na EURO.

Iako pojedini članovi IO smatraju kako Prosinečki treba ostati, jer u ovom trenutku ne postoji adekvatna zamjena, u ovom trenutku realnija je opcija raskida saradnje, koju bi IO trebao potvrditi do kraja dana.

Ukoliko Izvršni odbor FSBiH izglasa nepovjerenje Prosinečkom, do marta je malo vremena, pa već danas je potrebno krenuti u potragu za novim kormilarom, koji će povesti naš državni tim prema Evropskom prvenstvu. Kao najozbiljniji kandidat spominje se Safet Sušić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.