open-navfaktor-logo
search
Zmajevi motivirani
Robert Prosinečki: Kada ideš na bod, većinom izgubiš
Prosinečki je naglasio i da već danas zna početni sastav, ali ga ipak nije otkrio na oficijelnoj konferenciji za medije
14.11.2018. u 19:55
get url
text

- Ni u jednom trenutku nismo razmišljali da ćemo ići na bod. Motivirani smo i željni, jer će biti jako puno naših navijača, i nastojat ćemo dati sve od sebe. Kada ideš na bod, većinom izgubiš - rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja će sutra u Beču igrati važnu utakmicu UEFA Lige nacija protiv Austrije.

Prosinečki je kazao i kako će to ”biti prava utakmica s punim stadionom”. 

- Učinit ćemo sve da ostanemo prvi u grupi - istakao je Prosinečki, dodavši:

- Oni igraju kući, i oni će dati sve od sebe, samim time što im samo pobjeda odgovara da bi mogli nastaviti borbu za prvo mjesto. Probat će dominirati i htjeti dati što prije gol, što je i normalno. U Zenici smo jako dobro odigrali taktički, momci su odradili odličan posao. Sigurno i sutra će probati dominirati, ali i mi ćemo jer u sredini imamo igrače da to mogu uraditi. Možemo ih iznenaditi i kontrom i polukontrom, jer imamo brze igrače. Bit će čvrsta utakmica kao u Zenici.

Prosinečki je naglasio i da već danas zna početni sastav, ali ga ipak nije otkrio na oficijelnoj konferenciji za medije kojoj je prisustvovao veliki broj pripadnika "sedme sile" iz BiH i Austrije.

Utakmica petog kola grupe 3 UEFA Lige nacija B između Austrije i Bosne i Hercegovine igra se na stadionu Ernst Happel, kapaciteta 50.865 sjedećih mjesta, sutra, 15. novembra, sa početkom u 20.45 sati.

Poslije četiri odigrana kola BiH je prva na tabeli s devet bodova. Austrija je sakupila tri, dok je Sjeverna Irska bez bodova.

Za osvajanje prvog mjesta u grupi i plasman u play-off, odnosno elitnu UEFA Ligu nacija A BiH je sutra u Beču dovoljan i poraz sa golom razlike, ukoliko Džeko i društvo postignu gol. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.