open-navfaktor-logo
search
Operacija EURO 2020
Robert Prosinečki: Džeko danas ne dolazi, Pjanić putuje u Finsku
Selektor Robert Prosinečki okupio je svoje izabranike na Ilidži, gdje će boraviti do 6. juna, kada će čarter letom otputovati za finski Tampere
31.05.2019. u 12:51
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je počela priprema za predstojeće gostujuće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine koje će igrati protiv Finske (8. juna) i Italije (11. juna).

Selektor Robert Prosinečki okupio je svoje izabranike na Ilidži, gdje će boraviti do 6. juna, kada će čarter letom otputovati za finski Tampere.

Na okupljanje će kasniti kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko.

- Džeko je dobio slobodan dan - rekao je Prosinečki.

Stručni štab Zmajeva u duelu protiv Finaca neće moći računati na suspendovanog Miralema Pjanića (moći će igrati protiv Italije), te povrijeđene Seada Kolašinca i Radeta Krunića.

- Miralem Pjanić ne može igrati protiv Finaca. Slobodan je do 3. juna, a onda će se pridružiti saigračima - veli hrvatski stručnjak.

Selektor je najavio kako će veznjak Juventusa putovati u Finsku.

{$galerijaFotografija}


- Došlo je do problema sa koljenom kod Seje (Kolašinca op.a.) i neće biti sa nama. Krunić ima i veći problem. Puno nam znači sto će Pjanić biti sa nama u drugoj tekmi. Imamo više vremena za pripreme nego ranije i imat cemo dovoljno vremena da se uigramo i spremimo za Finsku. Optimista sami vjerujem da će biti dobro. Dobiti Fince pa tek onda razmisljati o Italiji - rekao je Prosinečki.

On ističe da su Zmajevi sada isključivo fokusirani na Finsku.

- U fudbalu nema garancije. Fokusirat ćemo se samo na.prvu utakmicu. I niko neće pričati o Italiji. Vjerujem da smo bolji od Finaca, da imamo ekipu koja se ne bi trebala plasiti ni jedne repke, a pogotivo Finske - kaže selektor BiH.

- Zadovoljan sam ovih godini i po koliko sam ovdje. Italija ce biti šlag. Italijani su neki favoriti u našoj grupi. Imaju i oni pritiska, ali bit ce zanimljiva utakmica.

U naredne dvije utakmice selektor Zmajeva zna šta je je neophodno za povoljne rezultate.

- Potrebno je da probamo poboljštati stvari koje su nam falile protiv Grčke - decidan je "Žuti.

- Nama je svaki meč bitan, ali nam je Finska sada najvažnija utakmica. Sa pobjedom u Finskoj možemo razmišljati o ozbiljnijim stvarima. Tipično su borbena ekipa. I neće nam biti nimalo lagano. Ali ne brinem, dat cemo im mi gol.

Izostanak Miralema Pjanića u Finskoj će biti teško nadoknaditi.

- Pjanić je bitna karika, posebno nakon što smo mu promijenili poziciju. Ali imamo igrače koji ga mogu zamijeniti. Sarić nam se vraća nakon povrede - kosntatovao je selektor Zmajeva.

On je na kraju dodao i da su manjih problema s povredama imali Amer Gojak i Gojko Cimirot.

Robert Prosinečki 31.05.2019.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.