Izabranici selektora Vedrana Bosnića u ponedjeljak su se okupili na Ilidži, gdje će se u organizaciji KSBiH odigrati "balon".

Prvi protivnik našoj selekciji 27. novembra bit će Bugarska, dok je duel kontra Latvije dva dana kasnije.

Bosnić će za ove dvije utakmice na raspolaganju imati 14 košarkaša, a ovoga puta moći će računati i na naturalizovanog američkog košarkaša Johna Robersona.

- Čast mi je što sam izabran da predstavljam Bosnu i Hercegovinu u Sarajevu u kvalifikacija za EP. Stručni štab, saigrači i ja ćemo dati sve od sebe da predstavimo BiH na najbolji mogući način - rekao je Roberson.

Centar naše selekcije Ismet Sjefić svjestan je da će dueli s Bugarskom i Latvijom biti izuzetno teški.

- Pred nama su dvije teške utakmice. I Bugarska i Latvija imaju eoma dobre timove i zadatak da ih pobijedimo neće biti nimalo lagan. Jasno je da će nam faliti neki od vodećih igrača koji nisu sa nama u ovom ciklusu, ali sam siguran da ćemo dati sve od sebe i da će naša borbenost i zalaganje rezultirati pobjedom - kazao je Sejfić, te dodao:

- Prvi put igramo utakmice bez naše publike, što će sdigurno biti veliki hendikep, ali moramo se prilagoditi ovim novim okolnosti i vremenu u kojem živimo, te dati sve od sebe da opravdamo dres sa grbom BiH.