Robbie Williams: Imam bolest koja želi da me ubije

objavljeno: 28.02.2018. u 20:37

Robbie Williams (43) je otvoreno progovorio o svom mentalnom zdravlju i priznao da se sa problemima psihološke prirode bori već duže vreme. Bivši član benda "Take That" je u iskrenom intervjuu za britanski "The Sun" priznao da se plaši da ostane sam jer ima tendenciju da sabotira sopstveni život.  

- Imam bolest koja želi da me ubije i koja se nalazi u mojoj glavi, pa zato moram da se čuvam od toga. Ponekad me potpuno preplavi, a ponekad predstavlja upravo ono što mi je potrebno na pozornici. Ali većinu vremena sam sasvim normalan - i vodim normalan život. Pokušavam da se izborim sa iskušenjima i nevoljama koje se dešavaju između mojih ušiju- rekao je legendarni pjevač.

Prvi put je shvatio da ima problema sa mentalnim zdravljem kada je imao 19 godina. Tokom ranih dvadesetih uspio je da se otrijezni, ali se kasnije, u nekoliko navrata, vraćao alkoholu i drogama. Konačno, na svoj 33. rođendan, 2007. godine, otišao je na rehabilitaciju, ubijeđen da ga samo "24 sata dijele od smrti".

Tada je imao problema sa anksioznošću, kilažom i strahom od nastupa i pozornice.
Krajem prošle godine, bio je prinuđen da otkaže turneju. Tada je proveo nedjelju dana na intenzivnoj njezi, pošto su mu prethodno doktori pronašli abnormalnost na mozgu koja je "ličila na krvarenje".

- Bolest me je konačno natjerala da shvatim da imam 43 godine, jer čak i ako imaš sve što ja imam - nisi nepobjediv. Od sada ću mnogo ozbiljnije brinuti o svom zdravlju- zaključio je.