open-navfaktor-logo
search
Slavni supružnici
Rob Lowe i Sheryl Berkoff u braku su 30 godina, koja je njihova tajna?
Glumac Rob Lowe i dizajnerica nakita Sheryl Berkoff ove godine slave 30 godina braka. Imaju dva sina, Matthewa (28) koji je advokat te Johna (26), glumca i književnika.
04.06.2021. u 10:41
get url
text

Upoznali su se 1983. godine sastankom na slijepo. Izašli su nekoliko puta i zaključili da ne žele započinjati ozbiljnu vezu. Svako je krenuo svojim putem. Prošlo je čak šest godina prije nego su se ponovno sreli. Bilo je to 1989. na snimanju filma "Loš utjecaj" (Bad Influence).

Tad su im proradili leptirići u trbuhu, zaljubili su se i vjenčali dvije godine kasnije, 22. jula 1991.

Rob je jednom prilikom priznao kako mu je Sheryl promijenila život, okrenula ga je naglavačke i potaknula ga da razmisli o tome kako je do tad živio.

- Kad sam prvi put upoznao svoju sadašnju suprugu Sheryl, bio je to moj prvi pokušaj monogamije, što u to vrijeme zapravo nije bilo u mojoj prirodi, i nisam bio sposoban za to. No to me natjeralo da preispitam kako živim svoj život. Dovelo me do otrježnjenja i promijenio sam se - ispričao je.

Priznao je kako je prije cijela porodica odlazila na terapije kako bi svi članovi međusobno ojačali veze.

- Pojam terapije je u našoj porodici kao neka vrsta treninga, praksa koje se niko ne stidi. Odlazak na terapiju ili razgovor s terapeutom ne razlikuje se puno od odlaska kiropraktičaru - pojasnio je.

Priznao je da je komunikacija između njega i Sheryl ponekad borba, ali naglasio je kako mu je supruga najbolja prijateljica.

Njegov recept za sretan brak je sljedeći:

- Stvarno, sve je u tome koga ćete odabrati. Uvijek kažem ljudima: "Postoji li bilo kakva mogućnost da se vjenčate sa svojim najboljim prijateljem, učinite to". Jer sve ostalo dolazi i prolazi, a ja sam zaista imao veliku sreću da upoznam nju - rekao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.