open-navfaktor-logo
search
Pisali Savezu
RK Sloboda: Sezonu nije moguće nastaviti
Stav Rukometnog kluba Sloboda je da sezonu 2019/20. nije moguće nastaviti.
13.04.2020. u 23:06
get url
text

Tuzlaci su pisali Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine i u dopisu iznijeli svoje argumente.

- Osnovna stvar o kojoj trebamo svi razmišljati jeste zdravlje igrača, rukometnih radnika i ljudi koji prate rukomet u Bosni i Hercegovini. Vodeći se time, UO RK Sloboda smatra da takmičarsku sezonu 2019/2020 nije moguće nastaviti te da bi eventualno proširenje lige bilo protivno svim pravilima i propozicijama takmičenja - piše u dopisu RK Sloboda.

- Član 95. Propozicija takmičenja jasno kaže da tri (3) posljednje plasirane ekipe napuštaju takmičenje, te da Premijer ligu u narednoj takmičarskoj sezoni popunjavaju tri ekipe i to : prvak Prve lige RS, prvak Prve lige FBiH – Jug i prvak Prve lige FBiH - Sjever - dodaju Tuzlaci.

- Kada je riječ o završnici Kupa BiH isti će vjerovatno biti moguće odigrati krajem augusta, naravno sve u zavisnosti od situacije sa pandemijom virusa COVID-19 i odlukama koje se tiču vanrednog stanja u našoj zemlji. Ovim putem se moramo osvrnuti i na dopis tzv. RS Tuzlanskog kantona, koji smo zaprimili 13. aprila 2020. godine u 19.32 sati te naglasiti da taj privatni "savez" nema nikakvu osnovu da predstavlja, ne samo RK Sloboda Tuzla, nego bilo koji drugi klub i da su klubovi jedini koji mogu davati bilo kakve prijedloge o nastavku takmičenja prema UO RS BiH - zaključeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.