open-navfaktor-logo
search
Centrala SDA
Rješavanje problema: Izetbegović primio predstavnike udruženja RVI paraplegičara
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović primio je danas predstavnike Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine, Saveza slijepih boraca Zeničko-dobojskog kantona, Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo i Udruženja generala Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove stranke. 
21.05.2021. u 14:15
get url
text

- Na sastanku je razgovarano o problemima sa kojima se suočavaju ratni vojni invalidi paraplegičari, te o mogućnostima sistemskog rješavanja tih problema kroz izmjene postojećih zakonskih propisa.

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine Mujo Aganović upoznao je Izetbegovića sa zahtjevima udruženja koja okupljaju ovu kategoriju boraca, te o dosadašnjim i planiranim budućim aktivnostima. Istaknuto je da je u Federaciji Bosne i Hercegovine trenutno 468 osoba koje pripadaju ovoj kategoriji boraca. Izetbegović je podržao aktivnosti koje za cilj imaju rješavanje problema ratnih vojnih invalida paraplegičara kao najosjetljivije boračke kategorije. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Glavnog odbora SDA Šerif Špago - navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.