open-navfaktor-logo
search
Sigurnosni razlozi
Risto Sotona odlikovao "Beogradski sindikat", vlasti im nisu dozvolile ulazak u Crnu Goru
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, kojeg zbog njegovog djelovanja i stavova zovu Risto Sotona, odlikovao je grupu "Beogradski sindikat", čijim članovima u subotu nije bilo dozvoljeno da uđu u Crnu Goru.
24.02.2020. u 10:23
get url
text

"Beogradski sindikat" je odlikovan "za nadahnute pjesme, revnost i brigu za majku Crkvu i sastradalnu ljubav posvjedočenu kroz pjesme 'Dogodine u Prizrenu' i 'Sviće zora', posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu." To je zvanično objašnjenje Crkve. 

Grupa "Beogradski sindikat" je inače poznata po nacionalizmu, ali i privrženosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Vlasti Crne Gore nisu dozvolile ulazak te grupe u svoju zemlju zbog, kako su javili mediji, sigurnosnih razloga. 

-Kako su tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni, kako sa graničnog prijelaza Dobrakovo, tako i sa podgoričkog aerodroma, gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandar Protić, jedini član koji je uspio ući u Crnu Goru -navedeno je u njihovom saopćenju.

Braćo i sestre, upravo smo vraćeni s graničnog prijelaza s Crnom Gorom gdje nam je zabranjen ulaz bez ikakvog objašnjenja i pismenog obrazloženja, naveo je jedan od članova grupe. 

-Znate svi da smo na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske trebali nastupiti na litiji u Podgorici. Nažalost u tome smo spriječeni. Naš član Boško je deportiran s aerodroma u Podgorici. Ovim putem vas podržavamo i želimo vam puno uspjeha na sutrašnjoj litiji, a mi ćemo se uskoro obratiti javnosti s nekim malo detaljnijim saopćenjem. Ne damo svetinje -poručili su članovi benda na snimci koju je Feđa Dimović objavio na Facebooku.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.