open-navfaktor-logo
search
Srednjoškolci
Rim: Dvojica tinejdžera uhapšena zbog ubistva policajca
Pripadnik italijanskih Carabiniera je izboden osam puta i ostavljen da krvari u blizini hotela gdje su odsjeli učenici
28.07.2019. u 10:39
get url
text

Dvojica američkih srednjoškolava uhapšeni su u Rimu pod sumnjom da su ubili italijanskog policajca. Srednjoškolci iz Californije proveli su drugu noć u pritvoru nakon što su ispitani o svojoj ulozi u ubistvu policajca. 

Mario Cerciello Rega (35), pripadnik italijanskih Carabiniera, ubijen je nožem u centru Rima u ranim jutarnjim satima u petak. Policajca je navodno ubio jedan od tinejdžera. Kako je saopćeno, Riga je izboden osam puta i ostavljen da krvari u blizini hotela gdje su odsjeli učenici.

Osumnjičeni su identifikovani kao Gabriel Christian Natale-Hjorth (18) i Finnegan Lee Elder (19) i rođeni su u San Franciscu. Elder je priznao da je ranio policajca nožem, dok je Natale-Hjorth udarao njegovog kolegu. 

Prema italijanskom zakonu, osobe koje učestvuju u ubistvu, ali zapravo nisu izvele sam čin ubijanja, rizikuju da budu optužene za to kazneno djelo. 

Dvojac se također sumnjiči za pokušaj iznuđivanja.  Italijanska državna policija odala je počast preminulom policajcu puštanjem automobilskih sirena ispred ureda Carabiniera u Rimu. Istraga se nastavlja, a u međuvremenu je kontaktirana i američka ambasada u Rimu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.