open-navfaktor-logo
search
Holivudske ljubavi
Rijetki se sjećaju njihove veze: Dva puta ju je prosio, ali ga je odbila sa dobrim razlogom
Holivudski glumac Liam Neeson iza sebe ima popriličan popis slavnih dama s kojima je bio u vezi, a među njima su: Helen Mirren, Julia Roberts, Barbra Streisand, Sinead O'Connor...Samo rijetki sjećaju se ljubavi ovog glumca sa kolegicom Brooke Shields koju je čak dva puta prosio.
09.10.2020. u 20:25
get url
text

Vezu su počeli krajem 1991. ili početkom 1992. godine, a tog perioda života prisjetila se i Brooke Shields u svojim memoarima pod nazivom "There Was a Little Girl: The Real Story of My Mother and Me", u kojim ga je opisala kao visokog irskog glumca i pijanca koji je bio 13 godina stariji od nje.

- Osvojio me umjetničkim nastupom, poezijom i lošim izborom za jeftin pinot grigio - napisala je 2014. godine u memoarima danas 55-godišnja Brooke Shields i priznala kako je tada bila "presretna što je u vezi sa glumačkom zvijezdom, no to je bila tek jedna od rijetkih pozitivnih stvari njihove veze.

 

Zvijezda filma "Plava laguna" priznala je kako je Neeson žudio za ženskom pažnjom, pa je tako, nakon što ju je zaprosio, ali bez prstena, jednostavno - nestao.

Nakon Božića, kojeg su proveli ispijajući ogromne količine alkohola, Liam je otputovao u Los Angeles nakon što me je, navodno, poplavio stan.

- Rekla sam mu da me nazove kad stigne, na što mi je on rekao da će biti kasno - napisala je u memoarima Brooke Shields i dodala kako ga nakon toga više nije čula.

- U jednom je trenutku bio tu, a u drugom ga više nije bilo. Bila sam u šoku, nisam mogla vjerovati - izjavila je Brooke svojedobno i dodala kako ga je nakon nekog vremena ponovo susrela te da ju je on tada ponovo zaprosio.

- Vratio se nakon tog odlaska i ponovo me zaprosio. To je bilo prije nego što je počeo glumiti u predstavi „Anna Christie“, a ja sam ga odbila jer sam znala da će se vjerovatno zaljubiti u novu glavnu glumicu i oženiti se njom, zbog čega sam odlučila sve "preskočiti". Bila sam u pravu - ispričala je Shields aludirajući na to da je predstava prikazivana 1993. godine te da je u njoj Neeson glumio s Natashom Richardson s kojom se na kraju i oženio i čiju smrt, nakon teške nesreće, nikada nije prebolio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.