open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Riješene dileme u najzanimljivijoj grupi, poznati učesnici osmine finala
Večeras smo saznali imena svih sudionika osmine finala Lige prvaka.
09.12.2020. u 22:56
get url
text

Najzanimljivije u posljednjem kolu bilo je u grupi B, gdje su se plasmanu među 16 najboljih klubova Evrope nadala sva četiri tima.

Real Madrid nije dopustio iznenađenje i u posljednjem je kolu na Alfredo di Stefano stadionu savladao Borussiju Monchengladbach rezultatom 2:0 i zauzeo prvo mjesto u grupi.

Oba gola za tim Zinedinea Zidanea postigao je Karim Benzema. Prvi u 9., a drugi u 32. minuti. Francuz je u grupnoj fazi Lige prvaka postigao ukupno 51 pogodak i u ovom segmentu je na trećem mjestu, iza Messija (71) i Ronalda (67).

Njemački tim zahvaljujući rezultatu iz Milana može slaviti poraz u Madridu. Inter i Shakhtar su odigrali utakmicu bez pogodaka, tako da Borussija ide u osminu finala. Shakhtar je završio treći u grupi i ide u Evropsku ligu, dok je Inter ispao iz Evrope.

U grupi A za drugo mjesto u direktnom duelu bitku su vodili Salzburg i Atletico Madrid. Špnci su slavili u Austriji sa 2:0 i čekirali kartu za osminu finala. Golove za ekipu Diega Simeonea postigli su Hermoso u 39. i Carrasco u 86. minuti.

U drugoj utakmici grupe Bayern je na domaćem terenu sa 2:0 savladao moskovski Lokomotiv.

U grupi C nije bilo dilema. Već ranije su plasman u narednu rundu osigurali Manchester City i Porto. Englezi su večeras slavili na Etihadu protiv Marseillea 3:0, dok je Porto rezultatom 2:0 trijumfovao u Grčkoj protiv Olympiacosa.

U osminu finala Lige prvaka plasirali su se Bayern, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Juventus, Borussia Dortmund, PSG, Real Madrid, Porto, Sevilla, Lazio, Barcelona, Leipzig, Atalanta, Atletico Madrid, Borussia Monchengladbach.

Boldirani timovi grupnu fazu okončali su na prvom mjestu.

Žrijeb osmine finala Lige prvaka bit će održan u ponedjeljak. U ovoj fazi takmičenja nije moguć sudar timova iz iste države, kao ni ekipa koje su bile u istoj grupi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.