open-navfaktor-logo
search
Izazvao veliku pažnju
Riješena misterija tigra snimljenog na trajektu na Hvaru
Ivan Gospodnetić, ugostitelj i vlasnik ZOO vrta iznad grada Hvara u Hrvatskoj, razriješio je misteriju tigra, koji je snimljen u prikolici na trajektu u nedjelju, na relaciji Hvar - Split.
14.07.2021. u 11:10
get url
text

Gospodnetić, koji je jučer tvrdio da tigar nije njegov, objavom na Facebooku je saopćio da je ova životinja ipak privremeno bila zbrinuta u njegovom ZOO vrtu, ali da je otpremljen sa ostrva i da će život nastaviti u službenom resortu za divlje životinje u kojem će imati još kvalitetniju brigu i uvjete.

Tigar je snimljen u nedjelju u prikolici automobila na trajektu Jadrolinije koji je išao sa Hvara prema Splitu.

Snimak divlje životinje u prikolici izazvao je veliko zanimanje javnosti, a Gospodnetić je sada potvrdio da je tigar bio na njegovom imanju.

- Tigar Simba bio je zbrinut kao mali na Hvaru gdje smo preuzeli brigu o njemu kako bi ga spasili od loših životnih uvjeta i sigurne smrti. Njegovo spašavanje i zbrinjavanje iziskivalo je skupu i veliku administraciju. Uz to, osiguravanje adekvatnog smještaja zahtijevalo je poštivanje strogih uvjeta koje smo zadovoljili i dobili sve potrebne dozvole - naveo je, prenosi Tanjug.

Objašnjava da kada su oni zbrinuli tigra, životinja je tada bila mala, ali su znali da će, kako kaže, njen boravak na ostrvu biti privremen.

- Sada je Simbi potrebna dodatna pažnja i uvjeti koje bi mu ovdje teško mogli osigurati. To je dio procesa zbrinjavanja životinje koja je, u trenutku kad smo je preuzeli, bila u teškom stanju. Danas je Simba prekrasan, zdrav tigar koji, u skladu sa inicijalnim planom, nastavlja život u najboljim mogućim uvjetima - napisao je Gospodnetić.

I dalje, međutim, ostaje nejasno kako se Simba našao u kavezu na prikolici na trajektu u vlasništvu Jadrolinije, iz koje tvrde da nisu imali pojma šta se nalazi u prikolici.

Tvrde da njima nije bio prijavljen prijevoz životinje, već samo vozilo sa prikolicom.

Glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović rekla je jučer za Hinu da posada nije nadležna za provjeru sadržaja kamiona i prikolica i naglasila da je prema Pravilniku zabranjen prijevoz divljih životinja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.