Rijaset je dodijelio ukupno 15 stipendija, od toga 12 stipendija posebno nadarenim studentima fakulteta Islamske zajednice iz Bosne i Hercegovine koji su ostvarili prosjek iznad 9.50 ili su bili učenici generacije, a upisali su prvu godinu studija.

Direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH Dževad Hodžić istakao je da se najviše raduju i smatraju naznačajnim dijelom njihovog djelovanja ono područje gdje se nalaze oni koji tragaju za znanjem, koji su budućnost islama i muslimana.

-Vi ste sa sigurnošću budućnost naše domovine i našeg društva, pa i Islamske zajednice i lično i na nivou Rijaseta zagovaram onaj koncept i onaj pristup po kojem investiranje u znanost, znanje, obrazovanje i mlade predstavlja najpotrebniju i najznačajniju investiciju - naglasio je Hodžić.

Prof. dr. Zuhdija Hasanović, dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, istakao je veliko zadovoljstvo što Rijaset IZBiH iz godine u godinu prepoznaje trud studenata koji konstantno ulažu u svoje znanje i što ih pomaže na njihovom putu ka sticanju znanja.

-U ovom vremenu u kojem živimo, gdje samo verbalno podržavamo jedni druge, kada vam neko iskaže na ovakav način podršku i pomoć, to treba itekako da cijenite i opravdate, vodite računa da budete dobri i odlični, ali i da se trudite i postižete još više - poručio je studentima prof. dr. Zuhdija Hasanović.

Stipendije su dodijeljene sljedećim studentima:

1. Kukuljac Erna, IV godina islamske teologije, iz Sarajeva,

2. Čolaković Edin, III godina islamske teologije, iz Vogošće,

3. Delić Saliha, II godina islamske teologije, iz Žepča,

4. Pivčić Merjem, II godina islamske vjeronauke, iz Livna,

5. Sherbi Hilmi, III godina islamske teologije, iz Sarajeva,

6. Čobo Mersad, I godina II ciklusa studija na Odsjeku za islamsku vjeronauku, iz Zenice,

7. Hasanović Mirza, IV godina islamske vjeronauke, iz Sapne,

8. Neimarlija Mujesira, III godine islamske teologije, iz Vogošće,

9. Grahović Amar, III godina islamske teologije iz Velike Kladuše,

10. Subašić Rijad, III godine islamske teologije, iz Hadžića,

11. Suljić Mubina. I godina islamske teologije, iz Sarajeva,

12. Bećar Amina, I godina islamske teologije, iz Vogošće.

Također, dodjeljene su i tri stipendije studentima balkanskih zemalja koji su ostvarili prosjek veći od 9,00 kako slijedi:

1. Đoković Valida. IV godina islamske vjeronauke, iz Podgorice,

2. Agović Berina, I godina islamske teologije, iz Rožaja,

3. Ramović Hajrudin, I godina islamske teologije, iz Rožaja.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti fakulteta Islamske zajednice sa studijskih programa islamske teologije, programa za imame, hatibe i mualime i programa islamska vjeronauka.