Reakcija

Rijaset IZ u BiH se ogradio od filma “Tužilac, branilac, otac i sin“

Objavljeno: 27.07.2019. u 08:57

Producent filma je bez ikakva znanja Rijaseta IZ u BiH na grub i nedopustiv način zloupotrijebio instituciju

Rijaset će istražiti sve pojedinost u vezi sa zloupotrebom

Povodom reakcija koje je u javnosti izazvao sadržaj filma o lažnom svjedoku u predmetu Krstić, pod nazivom “Tužilac, branilac, otac i sin“, a kojeg je emitirala Televizija Sarajevo (TVSA) 11. jula 2019. godine, u večernjim satima, nakon cjelodnevnog programa posvećenog obilježavanju 24. godišnjice genocida u Srebrenici, te činjenice da je u odjavnoj špici producent filma naveo Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kao jednog u nizu onih kojima se zahvaljuje, Ured za odnose s javnošću Rijaseta IZ u BiH izdao je saopćenje za javnost.

- Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini odlučno odbacuje bilo kakvu vezu s produkcijom i emitiranjem filma, navodno bugarske produkcije, pod nazivom “Tužilac, branilac, otac i sin“. Producent filma je bez ikakva znanja Rijaseta IZ u BiH, ili bilo kakve komunikacije s našim institucijama, na grub i nedopustiv način zloupotrijebio instituciju Islamske zajednice na nečastan način. Rijaset Islamske zajednice će istražiti sve pojedinosti u vezi sa ovom zloupotrebom njegova imena - navodi se u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije