open-navfaktor-logo
search
Posjeta
Rijaset IZ u BiH i Ambasada Malezije pružili podršku mališanima u Roditeljskoj kući
Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice podržao je rad Udruženja sa 5.000 KM
29.10.2019. u 14:52
get url
text

Toplina, lijepa riječ, mir i sigurnost su ono najpotrebnije djeci i roditeljima koji se bore sa najtežim oboljenjima. Ponekad, lijepa riječ može otvoriti dušu prema novom svijetu, u kojem preovladava sunce, svjetlost i spokoj. Vrlo često, podrška nama najbližih je ključna i nužna da se najveći borci ne bi osjećali usamljeno, zaboravljeno i napušteno.

Djeci oboljeloj od raka, koja su se skupila pod okriljem Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, podrška dolazi svakodnevno sa svih strana od mnogih dobrih i humanih ljudi. Današnjom posjetom Roditeljskoj kući ta podrška gospodina Zejnila Rebihića i gospodina Ibrahima Melanovića, direktora Uprave za ekonomske i finansijske poslove te rukovodioca Ureda za društveni brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice podržao je rad Udruženja sa 5.000 KM, te  obezbjedio veliku količinu vitamina i suplemenata za jačanje imuniteta naše djece, uz nesebičnu podršku Ambasade Malezije i NJ.E.  Zakrija Jaafara, ambasadora Malezije u BiH.

Ova predivna donacija pokazuje kako saradnja i zajedništvo mogu polučiti plemenite rezultate; pokazuje kako sa malo truda možemo promijeniti tuđe živote bez da nam to oduzme naše vrijeme, a zauzvrat dobijemo mnogo više. Dobijemo ljubav i osmijeh onih koji se nalaze u najvećoj nevolji. Na koncu, to je ono i najteže – nasmijati dijete koje pati, nasmijati roditelja dok se bori za život svog djeteta.

Udruženje izražava duboku zahvalnost Islamskoj zajednici u BiH i prijateljskoj državi Maleziji, saopćilo je Udruženje Srce za djecu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.