open-navfaktor-logo
search
Pandemija ne jenjava
Rijaset IZ: Apelujemo na građane da ozbiljno shvate dramatičnu situaciju
Sudeći po svim vidljivim pokazateljima, kao i po rezultatima nadležnih institucija koji nam se saopćavaju, pandemija virusa COVID-19 ne samo da ne jenjava, već se jednako širi, što izaziva dodatnu zabrinutost, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednicu u Bosni i Hercegovini.
09.11.2020. u 14:13
get url
text

Iz Rijaseta ističu kako usvojene mjere zaštite očigledno ne daju očekivane rezultate "ili zato što nisu dobre ili što se ne primjenjuju".

- Zdravstveni radnici su na granici izdržljivosti i bojimo se da će početi popuštati i gubiti dah. Istovremeno, razumijemo i oboljele i njihovu želju i očekivanja da im se pomogne, da im se pruži adekvatna zaštita i da dobiju potrebni tretman. Stoga još jednom upućujemo apel nadležnim državnim institucijama da izvrše dodatnu analizu usvojenih mjera prevencije od zaraze i da ih preispitaju, da vide da li su adekvatne.

Također, apelujemo i na građane da krajnje ozbiljno shvate dramatičnu situaciju u kojoj se nalazimo i da se dodatno angažiraju na zaštiti sebe i drugih od virusa koji hara, čak i više nego se to traži od njih. Naime, samo zdravi će se moći nastaviti boriti i, akobogda, izboriti s teškim izazovom s kojim se suočavamo – navaedeno je iz Rijaseta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.